Woningbouw in Dieren op voormalige hockeyvelden een stap dichterbij

Foto: gemeente Rheden

DIEREN – Op dinsdag 20 februari hebben Alfred van den Bosch, bestuurder Stichting Vivare en Paul Hofman, wethouder gemeente Rheden hun handtekening gezet onder een belangrijke intentieovereenkomst. Deze overeenkomst markeert een stap voorwaarts voor woningbouw in de sociale huursector op de locatie ‘voormalige hockeyvelden’ aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren.

De gemeente is eigenaar van de locatie ‘voormalige hockeyvelden in Dieren’ en heeft besloten om door een verkoopprocedure met dialoog een ontwikkelaar/bouwer maximaal 50 woningen en 10 tiny houses te laten ontwikkelen op deze plek. De gemeente wil graag dat hiervan 25 woningen, in de sociale huursector gerealiseerd worden. De intentieovereenkomst bekrachtigt het voornemen van de woningstichting om deze woningen van de toekomstige ontwikkelaar over te nemen en ze vervolgens te verhuren.

Voordat de verkoopprocedure van start gaat, organiseert de gemeente eerst een voorbereidende participatieavond met belanghebbenden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen