Boul’Animo 2 ongeslagen kampioen

Foto: Boul’Animo

DIEREN – Zaterdag 17 februari kon het 2e team van de Dierense jeu de boulesvereniging Boul’Animo een uitstekend seizoen bekronen met het kampioenschap in de 5e divisie van de Nationale Petanque Competitie.

Daarvoor moest in Doetinchem wel gewonnen worden van PC Montferland uit Zeddam. Van de eerste 3 doubletpartijen werden er 2 gewonnen zodat de start bevredigend was. In de daarop volgende 2 triplets kreeg het team blijkbaar toch te maken met de toenemende spanning. Beide partijen werden kansloos verloren. Daardoor werd het noodzakelijk alle 3 de afsluitende doublets te winnen. De in grote getale meegereisde supporters werden getrakteerd op een zinderende apotheose. Eerst trokken Sabine Diks en Paul de Bruin de stand gelijk met een vrij vlotte zege. (3-3) Mieke Evers en Mart van Tol wisten een zeer spannende partij uiteindelijk in hun voordeel te beslissen met 13-11, waarmee in ieder geval 1 punt werd veilig gesteld. (4-3) In de laatste partij stonden Jelle Thuis en Jacko Put met 10-9 voor toen zij een mindere mene speelden en geluk hadden dat de tegenstanders het 13e punt niet maakten. (10-12) Zij herpakten zich en maakten direct de benodigde 3 punten (13-12), daarmee de overwinning en het kampioenschap veilig stellend, onder oorverdovend gejuich van team en de vele supporters.

Op de foto de kampioenen (vlnr) Paul de Bruin (coach), Jelle Thuis, Sabine Diks, Marcel Veldwijk, Asmara Laetemia, Rick Brietenstein, Mieke Evers, Jacko Put en Mart van Tol.  Coach Ellen van Ommen (knieproblemen), Fred Vesterink en gewaardeerd reservespeler Bas Mus moesten verstek laten gaan. Op deze dag werd de invloed van steun van het publiek nog weer eens extra duidelijk. Met deze prestatie is ook promotie naar de 4e divisie bewerkstelligd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen