Basiscursus over bomen van de Veluwezoom

Foto: IVN Oost-Veluwezoom

IVN Oost-Veluwezoom organiseert in het voorjaar een Bomencursus. In drie avonden en bij twee excursies wordt kennisgemaakt met de belangrijkste boomsoorten van de Veluwezoom. Er wordt ingegaan op de eigenschappen en kenmerken van minimaal 10 boomsoorten.

Bomen spelen een belangrijke rol voor mens, dier en plant. Ze komen terug in volksverhalen en gebruiken. Wie zijn deze mysterieuze organismen? Hoe herkent u ze? Waar, waarom en hoe groeien deze, zowel in de bossen, als op de heide, langs de wegen en in de parken? Wat hebben bomen nodig, hoe worden ze bedreigd en beschermd?

De cursus is bestemd voor iedereen die bomen wil leren kennen en herkennen en meer wil weten over de groei en achtergronden van bomen.

De cursusavonden zijn op donderdagavond 18 april en 23 en 30 mei 2024. Deze starten om 19.30 in gebouw De Klaproos in Rheden. De avonden eindigen rond 21.45.

Op de zaterdagen 20 april en 25 mei zijn er excursies in respectievelijk Beekhuizen (Velp) en Dieren. Deze starten om 10.00 uur en duren circa 2 uur.

Inschrijven kan via wwww.ivnoostveluwezoom.nl. De kosten bedragen 15 euro voor leden van IVN en 30 euro voor niet leden. Er is een maximum aantal van 25 deelnemers. Bij grote belangstelling zal de cursus in september worden herhaald.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen