CoderDojo nu ook in Dieren

Foto:

DIEREN – Sinds begin dit jaar is er een maandelijkse CoderDojo in de Bibliotheek in Dieren, elke tweede zaterdag van de maand.

CoderDojo is een wereldwijde beweging die gratis en laagdrempelig kinderen laat kennismaken met programmeren. Kinderen van 7 tot 17 jaar ontmoeten anderen met dezelfde interesses, maken samen nieuwe dingen, en delen wat ze gemaakt hebben. Leren programmeren wordt zo een leuke, sociale ervaring. Er wordt onder andere gewerkt met Scratch (eenvoudig programmeren door het slepen van codeblokken), de BBC micro:bit (een klein computertje met sensors) en html/css/javascript voor het maken van websites.

Op vele plaatsen in het land vinden er al regelmatig CoderDojo’s plaats, en sinds kort dus ook in Dieren. De eerstvolgende CoderDojo in Dieren is zaterdag 9 maart 2024 van 13:30 tot 16:00 uur in de Bundel (bij de Bibliotheek Dieren).

Doordat het aantal plaatsen beperkt is is het noodzakelijk je aan te melden (gratis). Voor meer informatie en aanmelden ga je naar coderdojo-dieren.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen