Groen licht voor nieuwe wijk in Velp-zuid

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Het bestemmingsplan IJssel District Velp is met ingang van 22 februari onherroepelijk geworden. Dat betekent dat woningbouw op deze locatie weer een stap dichterbij komt.

Eind december 2023 heeft de raad het bestemmingplan IJssel District (locatie rondom het Ziekenhuis in Velp) vastgesteld. Daarna was er nog gelegenheid om beroep in te stellen. Er is geen beroep aangetekend bij de Raad van State. Daarmee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden, vanaf het moment dat de periode van terinzagelegging was afgelopen, namelijk 22 februari 2024.

Wethouder Gea Hofstede: “Ik ben heel blij met het bericht want dat betekent dat we weer een stap verder zijn met het realiseren van woningen want dat is hard nodig. Nu kunnen de bouwplannen verder worden uitgewerkt en kan eind dit jaar worden gestart met de bouw. De ontwikkelaar begint als eerste met de transformatie van het ziekenhuisgebouw naar een mix van woningen met onder andere sociale huurwoningen.”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen