Muzikale samensmelting in Rozendaal: Een zondagmiddag vol harmonie en fanfare

ROZENDAAL – Afgelopen zondag, 3 maart, was Het Rhedens aan de Kleiberglaan 1 in Rozendaal het toneel van een unieke muzikale samenwerking. Het Dierens Harmonie Orkest en de fanfare van de West Arnhemse Muziekvereniging bundelden hun krachten voor een dubbelconcert, geleid door dirigent Geert Jan Dijkerman, tot groot genoegen van de vele muziekliefhebbers die de aula vulden.

Het concert, getiteld ‘Van Oost naar West’, werd ingeluid door het Dierens Harmonie Orkest (DHO), dat de aanwezigen trakteerde op een breed scala aan muziekstukken. Van het levendige ‘Amparito Roca’ tot de melodieuze klanken van ‘Cry of the Falcon’, gevolgd door ‘Rapunzel’, ‘Symphonic Marches’, en afgesloten met het swingende ‘Soul Bossanova’, bood het DHO een gevarieerd en boeiend programma.

Na een welverdiende pauze, waarin het publiek kon genieten van een hapje en een drankje, nam de West Arnhemse Muziekvereniging (WAMV) het stokje over. Hun repertoire omvatte indrukwekkende stukken zoals ‘Everest’, ‘Tempus Fugit’, ‘St. Florian Choral’, en ‘In the Mystic Land of Egypt’, met ‘Ruby Tuesday’ als sfeervolle afsluiter. Dit gedeelte van het concert onderstreepte de verschillen en de unieke charmes van zowel een fanfare als een harmonieorkest.

Het evenement, dat gratis toegankelijk was voor iedereen, begon om 15.00 uur en werd rond 16.45 uur afgerond. Bezoekers werden uitgenodigd om na afloop een vrijwillige bijdrage te leveren, als blijk van waardering voor de muzikale ervaring.

Voor diegenen die meer willen weten over de deelnemende muziekverenigingen of toekomstige evenementen, bezoek de websites dhodieren.nl en wamv.nl voor meer informatie.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen