Mantelzorgcafé over Parkinson en mantelzorg

Foto: MVT Rheden/Rozendaal

DE STEEG – MVT Rheden en Rozendaal, stichting voor mantelzorg en vrijwillige thuishulp, organiseert een Mantelzorgcafé op 25 maart 2024 waarbij gaat het over Parkinson en mantelzorg.

Parkinson heb je niet alleen. De ziekte van Parkinson is een erg aangrijpende diagnose voor de patiënt en voor de naaste omgeving. Familie of naasten van de patiënt spelen een belangrijke rol voor de patiënt en zijn onmisbaar in de zorg die hen omgeeft. Eerst gaat het vaak nog alleen om praktische zaken, zoals het regelen van het halfjaarlijkse bezoek aan de neuroloog of het vinden van geschikte fysiotherapie. Na een aantal jaren komen er echte zorgtaken bij die vaak steeds zwaarder worden.

De rol van mantelzorger is helaas niet altijd even makkelijk en er komen ook veel ‘kopzorgen’ bij kijken.

De ziekte van Parkinson is vaak niet aan de buitenkant zichtbaar. Dit maakt het ook voor de omgeving soms moeilijk te begrijpen. Daarnaast is het ook heel onvoorspelbaar. De ene dag kun je heel veel en de dag erna kan het weer hopeloos zijn. Ook dat is soms moeilijk uit te leggen.

Een Parkinsonverpleegkundige, werkzaam in de thuiszorg, neemt u mee in een presentatie over Parkinson en wat dat betekent voor de mantelzorger.

Daarnaast tips over het vinden van hulp en bruikbare informatie, hoe kun je je netwerk inschakelen om je zorgen te delen en uiteraard is er ruimte voor vragen en het delen van ervaringen.

Wilt u meer weten over dit thema, uw ervaringen delen of die van anderen horen?

U bent van harte welkom bij La Maison du Steeg, Hoofdstraat 19 in De Steeg. De zaal is om 13.30 uur open en het programma begint om 14.00 uur. Aansluitend is er een hapje en drankje om nog even na te zitten tot 16.30 uur. Deelname is gratis.

Is de opvang voor de thuissituatie of het vervoer voor u een probleem dan kunt u dit aangeven bij uw aanmelding. U kunt zich telefonisch aanmelden tot en met 20 maart, van maandag t/m vrijdag tussen 9.30-11.30 uur via 026 3707070. Daarnaast via e-mail [email protected]

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen