Lampionnenoptocht 2024 Rheden

RHEDEN – Zaterdag 9 maart hield de Oranjevereniging haar jaarlijkse lampionnenoptocht in Rheden. Vanaf 18.45 uur verzamelden de kinderen met hun ouders zich op het Dorpsplein om vervolgens om 19.15 uur in een grote stoet achter de March-& Showband aan te lopen voor een optocht door het dorp.

In of rond 1956 is besloten om de lampionnenoptocht niet meer op haar verjaardag 31 januari van Koningin Beatrix te houden, waarschijnlijk door de weersomstandigheden ( kou en/of sneeuw ) waardoor niet gelopen, of muziek gemaakt kon worden. Vanaf die datum is er besloten het op haar verlovingsdatum 10 maart te houden. Omdat dit jaar 10 maart op een zondag valt is er gekozen de tocht op 9 maart te organiseren.

Kinderen die op een kinderdagverblijf en/of basisschool zitten tot en met groep 4, ontvingen vanuit de Oranjevereniging een week eerder een lampion, ze kregen deze op school. De basisschoolkinderen vanaf groep 5 ontvingen een week van tevoren een bon voor een glowstick, deze bon kon ingeleverd worden bij de tent van de Oranjevereniging op het Dorpsplein.

Het Rhedens Fanfare Corps speelde voor het vertrekt op het plein van 18.30 uur tot 19.15 uur. De March- & Showband Rheden zorgde voor de muzikale begeleiding tijdens de optocht. Stichting Verkeersregelaars Rheden zorgde voor de veiligheid in het verkeer en afzetting op de kruispunten.

Bij terugkomst op het Dorpsplein bij de pomp stond er warme chocolademelk klaar voor de kinderen en glühwein voor de ouders. Deze editie deden ruim 200 deelnemers mee uit Rheden en De Steeg.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen