Jonge schaaktalenten strijden om Schoolkampioenschap in Rheden

VELP/DE STEEG/DIEREN – Met een mix van spanning en enthousiasme betraden afgelopen zaterdag jonge schakers van basisscholen uit Velp, De Steeg en Dieren het Dorpshuis in Rheden, waar na een lange pauze eindelijk weer een schaaktoernooi voor Rhedense basisscholen werd georganiseerd. Tegen het einde van deze enerverende dag zou blijken welke school zich tot kampioen mocht kronen en daarmee een plek zou bemachtigen in het regionale schaakkampioenschap – met de mogelijkheid om door te stoten naar het nationale niveau.

De initiële voorzichtigheid van de deelnemers maakte snel plaats voor opwinding bij het zien van de schaakborden in de ontvangstruimte, waar het spel al begon voordat het toernooi officieel was geopend. Na inspirerende openingswoorden van de bekende Toernooidirecteur van het NK Schaken, Ap Lammers en de speluitleg door scheidsrechter André van Kuijk, gaf Wilma Dufrenne van de organiserende schaakvereniging Theothorne het startschot met een symbolische eerste zet.

De strijd was intens tussen de teams van de Prins Bernhardschool, De Lappendeken, De Akker en De Boomgaard, die verdeeld over zes teams, maar liefst tien partijen speelden. De passie voor het spel was groot, waarbij elke overwinning uitbundig werd gevierd en elk verlies met troost werd beantwoord.

De kampioenstitel bleek uiteindelijk onbereikbaar voor de andere teams toen De Lappendeken uit De Steeg, bestaande uit Dante Boon, Storm van Kempen-Neergaard, Alexander Roelofsen, Thijmen Boon, Jeffrey Wu en Daan Jansen, zich verzekerde van de overwinning. Deze getalenteerde groep jonge schakers mag hun vaardigheden nu gaan bewijzen op het regionale OSBO-kampioenschap.

De strijd om de tweede en derde plaats bleef tot de laatste partij spannend, uitmondend in een krachtmeting tussen De Akker en Dalton School Prins Bernhard. Uiteindelijk trok De Akker aan het langste eind dankzij de inzet van teamleden Nick Nomen, Lucien Doudeijns, Jason Egbers, Jelte Hoff, Mathijs Jansen en Tristan van Rijswijk, het eerste team van Prins Bernhard, eindigde op de derde plaats.

Elk winnend team werd beloond met een prachtige beker om mee naar huis te nemen, terwijl alle deelnemers een medaille ontvingen als blijvende herinnering aan een onvergetelijk toernooi. Schaakvereniging Theothorne kijkt er al naar uit om volgend jaar weer dit schaakevenement te organiseren, waarbij jong talent de kans krijgt om hun schaakvaardigheden te tonen en te ontwikkelen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen