Landelijke Opschoondag zaterdag 23 maart 2024

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Zaterdag 23 maart staat in het teken van de 22e Landelijke Opschoondag, een grootschalig initiatief gericht op het opruimen van zwerfafval in de straten, pleinen en parken. Dit evenement, de grootste voorjaarsschoonmaak van Nederland, roept inwoners op om samen de strijd aan te gaan tegen zwerfvuil.

De Opschoondag is meer dan alleen een opruimactie

Het is een moment van samenwerken en betrokkenheid bij onze leefomgeving. Er wordt speciale aandacht gevraagd voor het inleveren van plastic flessen en blikjes met statiegeld bij de daarvoor bestemde inleverpunten.

Iedere inwoner van gemeente Rheden kan deelnemen aan deze dag.

Gaat u met een aantal mensen een speciaal gebied, uw eigen buurt of speeltuin vrijmaken van zwerfafval dan kunt u uw actie aanmelden via [email protected]. U krijgt van de gemeente dan materialen en op de dag zelf brengen ze wat te drinken en een versnapering langs.

De impact van de Landelijke Opschoondag is aanzienlijk. Vorig jaar hebben landelijk ongeveer 50.000 vrijwilligers samen een significant verschil gemaakt. Door deel te nemen, draagt u bij aan niet alleen een schoner Rheden maar ook aan een dag van verbinding en plezier met buren, familie, vrienden en clubgenoten.

Aansluiten bij een van de opruimacties in Velp, Rheden of Dieren kan ook. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met [email protected]

Samen maken we het verschil

Ook kunt u mee te doen, door naar website www.supportervanschoon.nl te gaan en op de ‘ja, ik doe mee’-knop te klikken. Daar kunt u ook een opruimactie registreren op de schoonkaart, zodat anderen zich bij uw initiatief kunnen aansluiten. Hier vindt u ook veel tips en doelen over (zwerf)afval.

De Landelijke Opschoondag wordt gedragen door Supporter van Schoon, onderdeel van Verpact (voorheen bekend als Nederland Schoon), dat streeft naar een wereld vrij van zwerfafval.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen