Gea Hofstede bezoekt Formulierenhulp in het kader van Week van het Geld

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Op 14 maart 2024 heeft wethouder Gea Hofstede een bezoek gebracht aan de Formulierenhulp. Dit in het kader van de Week van het Geld. Formulierenhulp speelt een belangrijke rol in het voorkomen van financiële zorgen bij inwoners.

Wethouder Hofstede bezocht de vrijwilligers die daar werken, onder andere om aandacht te vragen voor deze dienst. Formulierenhulp wordt verzorgd door Humanitas. Geschoolde vrijwilligers bieden ondersteuning bij bijvoorbeeld bij het lezen van ingewikkelde brieven, het invullen van formulieren of het aanvragen van vergoedingen. Zo biedt de formulierenhulp praktische hulp en informatie. Je kunt hulp krijgen bij het aanvragen of wijzigen van bijvoorbeeld uitkeringen, bijzondere bijstand of kwijtscheldingen of ondersteuning krijgen bij telefoongesprekken met diverse (gemeentelijke) instanties.

Deze hulp is van groot belang voor inwoners, onder meer om te voorkomen dat er financiële problemen ontstaan. Daarom willen we daar tijdens de Week van het Geld extra aandacht voor vragen.

Wethouder Gea Hofstede:

“Het wel of niet ontvangen van toeslagen kan voor sommige inwoners een groot verschil maken. Daarom is het heel belangrijk dat ze de toeslagen aanvragen en de formulieren juist invullen. De vrijwilligers helpen ook om alle gegevens in één keer goed aan te leveren, zodat er snel tot uitbetaling overgegaan kan worden.  Deze hulp helpt enorm bij het voorkomen van geldproblemen. De vrijwilligers zijn hiervoor van onschatbare waarde. Op deze laagdrempelige manier worden mensen geholpen.” 

Kijk voor meer informatie over de formulierenhulp op Thuisadministratie Formulierenhulp Rheden (humanitas.nl)

Bezoek Gea Hofstede Formulierenhulp Rheden 2024 Bezoek Gea Hofstede Formulierenhulp Rheden 2024 Bezoek Gea Hofstede Formulierenhulp Rheden 2024

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen