Oratoriumkoor Veluwezoom zingt de Matthäus Passion in Dieren

Foto: Oratoriumkoor Veluwezoom

DIEREN – Voor het eerst in zijn 74-jarige bestaan voert het Oratoriumkoor Veluwezoom de Matthäus Passion uit van Johann Sebastian Bach. De Matthäus Passion bezingt het lijden van Christus op de tekst van het evangelie van Mattheüs en wordt sinds 1727 elk jaar rond Pasen op talloze plaatsen wereldwijd uitgevoerd.

Nergens ter wereld is dit werk zo vaak te horen als in Nederland. Maar voor zover bekend is dit de eerste uitvoering van het meesterwerk van Bach in het dorp Dieren. De muzikale leiding is op 23 maart in handen van Ab Weegenaar, de dirigent van het Oratoriumkoor Veluwezoom. Als vocale solisten participeren Merel van Geest, Jeroen de Vaal, Erik Slik, Kasper Kröner, Frank Hermans en Edmund Saddington. De instrumentale begeleiding is in handen van het Nederlands Begeleidingsorkest. Ook de koorschool van Katalin Szabó uit Velp werkt mee aan het concert.

  • Het concert is op zaterdag 23 maart 2024 in de Ontmoetingskerk te Dieren. De aanvang is 19.30 uur.
  • Kaarten kosten 30 euro (voor kinderen tot en met 15 jaar 20 euro) en zijn te koop via www.oratoriumkoorveluwezoom.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen