Inwoners van gemeente Rheden samen in actie voor NLdoet schoonmaak- en klusacties

In Dieren, Rheden en Velp werd het weekend van 15 en 16 maart gekenmerkt door gemeenschapszin en daadkracht tijdens de landelijke NLdoet-dagen. Vrijwilligers uit alle hoeken van de gemeente staken de handen uit de mouwen in een serie schoonmaak- en klusactiviteiten, zichtbaar gedreven om een verschil te maken.

Terras Opfrisactie bij Beverode Dieren

Op vrijdag 15 maart kwamen vrijwilligers bijeen bij verzorgingstehuis Beverode in Dieren om het terras een voorjaarsmake-over te geven. Het initiatief, ondersteund door wethouder Gea Hofstede, zorgde ervoor dat bewoners binnenkort weer van de buitenlucht kunnen genieten. Een hoogtepunt was de door vrijwilligers verzorgde high tea, mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds NLdoet, wat de dag extra speciaal maakte.

Rollator Wasstraat en Muziek bij Rhederhof Rheden

In Rheden namen bewoners van verzorgingshuis Rhederhof op dezelfde dag deel aan een bijzondere activiteit: een rollator wasstraat, bijgewoond door burgemeester Carol van Eert. Meer dan 30 rollators kregen een grondige schoonmaak, terwijl het Takkenkoor, bestaande uit gemeentemedewerkers, voor muzikaal vermaak zorgde met bekende liederen, wat bijdroeg aan een feestelijke sfeer.

Groen Werk in Dorpstuin Zwarteweg Rheden

Op zaterdag toonde een groep van 10 vrijwilligers met groene vingers hun toewijding in de buurttuin aan de Zwarteweg in Rheden. Van snoeien tot zaaien, elk aspect van tuinonderhoud werd aangepakt. De inspanningen werden beloond met een gezellige lunch, geserveerd door Incluzio Rheden, als dank voor hun harde werk.

Heel Rheden Schoon: Samen tegen Zwerfafval

Het initiatief Heel Rheden Schoon zag op 16 maart een groep van 10 vrijwilligers zwerfafval verzamelen, een actie die symbool staat voor de zorg voor hun buurt. Na afloop werden de deelnemers getrakteerd op een welverdiende lunch, een blijk van waardering voor hun inzet.

Velp-Zuid Schoon: Een Schone Start

In Velp bundelden 12 vrijwilligers hun krachten voor een schoonmaakactie rondom Dr. A. van Voorthuijsenschool, onder leiding van Jan Peter Hop en met steun van wethouders Dorus Klomberg en Ronald ter Hoeven. Hun gezamenlijke inspanning toonde de collectieve wens om de buurt netjes en schoon te houden.

Deze reeks NLdoet-activiteiten, groot of klein, weerspiegelen de sterke verbondenheid binnen gemeente Rheden, waarbij inwoners samenwerken om hun omgeving te verbeteren en te verfraaien.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen