Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Velp

Foto: Dijkstra & Evenblij Ter Plekke

VELP – Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit Ontmoetingscentrum De Paperclip in Velp, gemeente Rheden. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten onder meer over de mogelijke komst van een McDonald’s. Omwonenden maken zich zorgen over de extra drukte die dat met zich mee zal brengen en de gevolgen voor de natuur van de Veluwezoom.

In Velp en omgeving kloppen vele geelzwarte harten voor Vitesse. Maar de proflicentie van de Arnhemse voetbalclub staat op het spel vanwege verdachte Russische geldstromen. Tony Dočekal, winnaar van een Zilveren Camera, begon te fotograferen in de Albert Heijn van Velp. Haar prijswinnende foto maakte ze in Los Angeles, in een buurt waar duizenden daklozen bij elkaar wonen.

Historicus David Barnouw vertelt over Florrie Rost van Tonningen. De weduwe van een NSB-kopstuk bleef het nazigedachtengoed vanuit haar villa in Velp uitdragen. Verder is Monique Nolte te gast. In haar docu ‘Kees vliegt uit’ volgde ze de autistische Velpenaar Kees Momma. Lukt het hem om op eigen benen te staan?

In de rubriek ‘Meer Vrouw op Straat’ een pleidooi van redacteur Els Knaapen voor een bijzondere vrouw uit de gemeente Rheden die een straatnaam verdient. Ook proeven Erik en Frank de befaamde Velpse bamibal. Tot slot wordt burgemeester Carol van Eert aan de tand gevoeld in ‘de verhoorwagen’.

Cassandra Onck verzorgt de livemuziek.

(Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 24 maart bij te wonen. Locatie: Ontmoetingscentrum De Paperclip, Eiberstraat 14, Velp. Inloop 18.30 tot 19.00 uur. De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen