Opfleurdag Dieren opnieuw een daverend succes

DIEREN – Op de inspirerende landelijke Opschoondag van 23 maart heeft Dieren-Oost wederom zijn gemeenschapsgevoel en toewijding aan een schone wijk tentoongespreid. De actieve bewonersgroep Samen Stenfert, in samenwerking met Incluzio, woningcorporatie Vivare, en de gemeente Rheden, organiseerde een Opfleurdag die opnieuw een daverend succes bleek. Het hart van de activiteiten klopte op het schoolplein aan de v. Limburg Stirumstraat 29, ’t Sterrenbos, waar bewoners hun overtollige huisraad en tuinafval kwamen afleveren.

Dit jaar richtte de Opfleurdag zich specifiek op de Fagelstraat, v. Hogenstraat, Thorbeckestraat, Lindestraat, v. Hallstraat, en Dr. Schaepmanstraat. Een strategisch geplaatste reeks containers aan de v. Limburg Stirumstraat stond klaar om restafval, puin, en ijzer te verzamelen. Bewoners werden aangemoedigd om met hun auto of aanhanger de overtollige spullen te brengen. Voor de zwaardere stukken was er een bakfiets beschikbaar die items direct van huis ophaalde, en voor wie zelf aan de slag wilde, waren er kruiwagens te leen.

Het evenement was niet alleen een kans om de wijk van ongewenste rommel te ontdoen; het bood ook een moment van samenzijn. Op het schoolplein was ruimte voor buurtbewoners om bij te praten met een warme kop koffie of thee, een essentieel onderdeel dat de buurt versterkte en de motivatie hoog hield.

De inzet van de buurtbewoners leverde opmerkelijke resultaten op: twee grote containers, samen goed voor 9 m3 aan restafval, waaronder oude tuinmeubelen, vloerkleden, kasten, en afgedankte schuttingen, werden aan het einde van de dag afgevoerd. Een aparte container, gevuld met 6 m3 aan puin en tegels afkomstig uit tuinen, benadrukte nog eens extra de succesvolle opruiminspanningen.

Dit evenement illustreert prachtig hoe samenwerking kunnen leiden tot een schonere, prettigere woonomgeving. Het is een krachtig voorbeeld van burgerinitiatief en lokale samenwerking ten bate van het welzijn van de wijk en zijn bewoners.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen