VVD Rheden maakt zich zorgen over toekomst van autogebruik

P Den Heuvel 21
P Den Heuvel 21
Foto: rheden.nieuws.nl

INGEZONDEN – De VVD Rheden maakt zich zorgen over de toenemende politieke druk om het gebruik van eigen auto’s tegen te gaan. Volgens de VVD Rheden is het belangrijk dat er een evenwicht wordt gevonden tussen het aanmoedigen van gebruik van duurzame alternatieven en het erkennen en respecteren van de blijvende noodzaak van de auto als vervoersmiddel.

Tijdens de komende raadsvergadering zal worden gesproken over de startnotitie voor het mobiliteitsbeleid. Opvallend is dat hierin momenteel geen aandacht wordt besteed aan de rol van de auto in de toekomst, omdat het college van mening is dat het privégebruik van auto’s de laagste prioriteit heeft.

De VVD Rheden is van mening dat we niet moeten ontkennen dat de auto de komende jaren een noodzakelijk vervoersmiddel blijft.

Het is voor ons essentieel dat mensen de vrijheid behouden om gebruik te maken van hun auto wanneer dit nodig is, met voldoende parkeergelegenheid in de buurt van hun woningen. Tegelijkertijd moeten we hen aanmoedigen en faciliteren om duurzame alternatieven te omarmen, bijvoorbeeld door goede parkeervoorzieningen bij stations te creëren.

Om deze doelen te realiseren, zal de VVD Rheden tijdens de komende raadsvergadering een amendement indienen met de titel ‘Een auto soms onontkoombaar’. Hiermee willen we voorkomen dat de gemeente een visie creëert waarin we doen alsof de auto geen belangrijke rol mag spelen in onze mobiliteit, naast de noodzakelijke verandering naar duurzame mobiliteit. De VVD Rheden wil werken aan een duurzame toekomst voor mobiliteit, maar we mogen daarbij niet de realiteit en behoeften van onze inwoners uit het oog verliezen.

Ingezonden door: VVD Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen