Feestelijke klanken in Rheden: Rhedens Senioren Orkest 40 jaar!

RHEDEN – Afgelopen zaterdag, op 23 maart 2024, werd Partycentrum Ons Huis aan het Mr. B. v. Leeuwenplein te Rheden gevuld met muzikale jubel voor een heel bijzondere gelegenheid. Het Rhedens Senioren Orkest, onder de bezielende leiding van Peter Smits, en het Rhedens Fanfare Corps, gedirigeerd door Harry van Bruggen, sloegen de handen ineen voor een jubileumconcert ter ere van het 40-jarig bestaan van het Rhedens Senioren Orkest. Een indrukwekkend aantal van zo’n 170 belangstellenden liet deze unieke kans niet aan zich voorbijgaan.

Mieke de Graaf, de voorzitter van het Rhedens Senioren Orkest, opende het concert met een hartelijke verwelkoming van de aanwezigen. Zij benadrukte de betekenis van het vieren van een 40-jarig jubileum, een mijlpaal die het orkest graag deelde met vrienden, familie en muziekliefhebbers uit de regio. Anne Bruger, voorzitter van het Rhedens Fanfare Corps, voegde hier een felicitatie aan toe en overhandigde een enveloppe ter ondersteuning van het evenement, met de beste wensen voor nog vele muzikale jaren.

Het concert ving aan met een selectie van vier stukken door het RFC, waaronder het iconische Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber. Na een korte pauze, waarin het podium werd aangepast voor het volgende deel van het programma, betoverde het RSO het publiek met vier stukken, met als hoogtepunt Memories of the Sixties, gearrangeerd door W. Kalischnig.

Een welverdiende pauze bood de gelegenheid voor een kop koffie of thee en een gebakje, vriendelijk aangeboden door het RSO, waarna Frits Ruyten het woord nam. Hij wilde een cadeau aan de orkestleden aanbieden ten gevolge van zijn afscheid. Orkestlid Jan Carel had het schilderij gemaakt waarvan alle orkestleden een foto kregen Als blijk van waardering en om deze speciale dag te herdenken.

De middag werd afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van het RFC en RSO, waarbij het Sonneveldt Boeket, gearrangeerd door Ron Jordens, zorgde voor een spetterend einde dat werd beloond met een daverend applaus.

Het Rhedens Fanfare Corps, onder leiding van Harry van Bruggen, en het Rhedens Senioren Orkest, onder leiding van Peter Smits, toonden aan dat muziek een krachtige verbinder is. Met leden van 50 tot 83 jaar oud, blijft het RSO een levendige gemeenschap van muzikanten. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd de repetities bij te wonen op woensdagochtend van 9:45 tot 11:45 in het Dorpshuis Willem de Zwijger.

Het concert, dat gratis toegankelijk was, werd afgesloten met de mogelijkheid tot het geven van een vrijwillige bijdrage. Voor meer informatie over het orkest en toekomstige evenementen, bezoek de officiële website: https://www.rhedensseniorenorkest.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Rhedens Senioren Orkest 40 jaar! 23-03-2024

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen