Concert March & Showband Rheden groot succes

DIEREN/RHEDEN – Na het concert in 2022 keerde March & Showband Rheden afgelopen zaterdagavond terug naar Cultureel Centrum Theothorne voor een concertavond. Onder leiding van dirigent Jos Jansen werd een zeer gevarieerd programma ten gehore gebracht.

‘’Muziek waarin we thuis is, maar ook werken waarmee wordt afgestapt van het vertrouwde’’, zo werd het publiek verteld. Er werd met een fanfare geopend, klonken er stevige marswerken, kwamen grote pophits voorbij en werd prachtige koraal- en filmmuziek ten gehore gebracht. Zo ging deze avond “Fuerwehr Polka” in première, werden “Brothers in Arms” van Dire Straits en “Easy on me” van Adele op geheel eigen wijze vertolkt met soliste(s) op saxofoon. Daarnaast werd “Gabriella’s Song” vertolkt door een baritontrio. Het nummer “Die Zwei Slingel” bracht een spectaculair duet voor bariton en trombone. De trombonesectie kon zich helemaal uitleven op “Seventysix trombones” en de gehele saxofoonsectie deed dit “Root Beer Rag”. De slagwerksectie bracht een traditioneel tamboerstuk, maar liet zich ook van een totaal andere kant horen met het werk “Oh Yeah & Bass Burner Burner Beat”. Met deze grote diversiteit aan muziekstukken wisten de muzikanten het publiek van begin tot eind te boeien, waarbij dirigent Jos Jansen op geheel eigen wijze het publiek ook op hilarische wijze wist te betrekken. Er mag worden teruggekeken op een zeer geslaagde avond.

Tussen de muziekstukken door werd er met het publiek teruggeblikt op bijzondere momenten uit de achterliggende periode, waarbij het instructieteam in het zonnetje werd gezet. Ook werd vooruitgekeken naar wat de vereniging tegemoet gaat. Op zaterdag 26 oktober 2024 zal in samenwerking met de Muziekbond Gelderland-Flevoland opnieuw de Jeugd Play-inn en Jeugdtaptoe worden georganiseerd in Rheden.

20 jaar March & Showband Rheden           

In 2025 zal de vereniging stilstaan bij dat 20 jaar geleden de krachten tussen Marchingband Velp en de Show- & Drumfanfare IJsselband werden verenigd, waaruit de succesvolle vereniging March & Showband Rheden is ontstaan. Een aantal activiteiten om dit te vieren zijn in organisatie. Zodra duidelijk is wat er wanneer zal plaatsvinden, zal dit worden gedeeld via de gebruikelijke kanalen. Via de social-media is de vereniging te vinden onder: @MSRheden – de website is te bereiken via: www.wijzijnmsr.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen