De Zomertijd gaat weer in

Foto: pixabay

Het is lente en dus is het tijd dat de klok weer wordt verzet. Het verzetten van de klok gebeurt in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart. Hij gaat dan een uur vooruit.

Om 02.00 uur wordt het dan 03.00 uur. Een korter nachtje dan we gewend zijn dus, maar de perfecte smoes om gewoon wat langer in bed te blijven liggen. Daar komt bij dat we dan overschakelen naar de zomertijd en dat klink al een stuk leuker dan wintertijd. Die wintertijd gaat trouwens weer in op zondag 27 oktober. Dat duurt gelukkig nog even.

Nu maar hopen dat het weer ook mee gaat werken.

Tip
Aangezien het verspringen van de klok ’s nachts gebeurt, heb je de kans dat je het de volgende ochtend vergeten bent. Slimme apparaten gaan automatisch met de tijd mee. Je telefoon, laptop en tablet hoef je dus niet te verzetten. Maar een analoge klok of een elektrische wekker doen hier niet aan mee.

Zet je klokken alvast een uur vooruit als je naar bed gaat. Dan zal het je de volgende ochtend niet ontgaan en loopt alles gewoon goed als je wakker wordt.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen