VVD roept jongeren op voor steun terugkomst van nachtbus

Foto: Breng_5435,_Arnhem_station.wikipedia

VVD Rheden -Doesburg slaan de handen ineen om de nachtbus terug te brengen naar de regio. Dit initiatief heeft als doel om jongeren goedkoop en veilig vanuit Arnhem terug te brengen naar Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren en Doesburg. Om dit te realiseren hebben zij steun van jongeren nodig.

Tijdens de coronacrisis is besloten om de nachtbus (lijn 843), niet meer te laten rijden. Wat heeft gezorgd voor hoge kosten voor nachtelijk vervoer en heeft ertoe geleid dat jongeren ervoor kiezen om niet uit te gaan. Na de coronaperiode is de nachtbus weggebleven.

In reactie hierop hebben VVD Rheden en VVD Doesburg besloten om een pilot die de provincie wilt organiseren richting deze gemeenten te krijgen. Met de steun van VVD Gelderland wordt er gestreefd naar een veilig en betaalbaar nachtelijke vervoer.

“Als VVD-fracties in Rheden en Doesburg willen we ervoor zorgen dat jongeren veilig en voordelig thuis kunnen komen, ook ’s nachts”, aldus Jelte Kolkman raadslid van de VVD Rheden. “Met de steun van VVD Gelderland zetten we ons in om de nachtbus weer op de kaart te zetten.”

De twee fracties roepen jongeren op om het formulier in te vullen, wat essentieel is om de provincie Gelderland te overtuigen van de noodzaak van nachtelijk vervoer in onze gemeenten. In de dagen zijn al 200 steunbetuigingen binnen gekomen maar dit is nog niet genoeg om terugkomst te realiseren.

Wilt u de nachtbus terug in de gemeenten vul dan het formulier in.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen