Mooie start voor VV Pinkenberg, mede door financiële hulp vanuit het Sport- en Preventieakkoord Rheden/Rozendaal

Foto: Still uit promotievideo Pieter van den Berg

VELP – Drie Velpse Voetbalverenigingen besloten in 2022 om gezamenlijk een nieuwe vrouwenvoetbalvereniging op te richten, in 2023 was VV Pinkenberg een feit. Voor de opstart deed de nieuwe club een beroep op het Sport- en Preventieakkoord Rheden/Rozendaal.

Annabel van Meeteren, voorzitter van VV Pinkenberg, vertelt; Bij Veluwezoom, DVOV en VVO voetbalden natuurlijk allang meisjes en vrouwen, maar eigenlijk waren het er bij alle drie niet genoeg om volwaardige teams op de been te brengen. Met ingang van dit seizoen zijn we verenigd in VV Pinkenberg, hebben we 8 teams in de competitie, oplopend van meisjes onder 11 tot de dames en er zijn drie recreatieve damesteams.”

Voor de start werd een beroep gedaan op een financiële bijdrage vanuit het Sport- en Preventieakkoord. Brian Donderwinkel, als bestuurslid van VVO betrokken bij de opstart van VV Pinkenberg: Ik wist dat één van de belangrijkste voorwaarden voor een bijdrage was dat je met andere organisaties moet samenwerken om een aanvraag te kunnen doen, net als dat je maar één keer per project geld kunt aanvragen. Dat paste precies bij ons. We hebben een bijdrage aangevraagd én gekregen voor verrijdbare doelen. Daarnaast is er budget voor de promotie van de vereniging én is er geld om activiteiten te organiseren. En omdat er bij de drie verenigingen niet direct begroot was voor deze uitgaven, zijn ontzettend blij met de bijdrage uit het akkoord.”

Annabel: We organiseerden bijvoorbeeld eind februari een pubquiz voor alle leden. En qua promotie starten we in mei met een campagne op TikTok en Instagram. Het officiële promotiefilmpje dat al eerder gemaakt is en dat we bij de oprichting als aanmoedigingskado van de gemeente kregen, werd al meer dan tienduizend keer bekeken, heel gaaf!”

Meer weten of heb je zelf een sportief of sociaal idee?

Wil je meer weten over het Sport- en Preventieakkoord Rheden/Rozendaal? Of heb je zelf een goed idee om je vereniging, club of buurt gezonder, socialer en sportiever te maken en heb je daar geld of hulp bij nodig? Kijk dan op Sportinrheden.nl of incluziorheden.nl voor meer informatie.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen