Sam’s Kledingactie in Dieren

Foto: Sam’s Kledingactie

DIEREN – Ieder voor- en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Dit voorjaar is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in het Shabee Sombo district in Ethiopië, zodat zij de kans krijgen te ontsnappen aan de armoedecirkel en een toekomst kunnen creëren.

Uitspraak Nelson Mandela: “Onderwijs is het machtigste wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen, het biedt toekomst.”

Actiedag in Dieren
De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen grotendeels het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. In het voor- en najaar worden er speciale actiedagen georganiseerd vanuit de vrijwilligers.

Op zaterdag 6 april 2024 kunt u kleding en schoenen inleveren. Dit kan bij:

Het Portaal van de R.K. Emmauskerk aan de Rode Kruislaan 2. Hier zijn de vrijwilligers van 10.00-12.00 uur aanwezig om uw goederen in ontvangst te nemen.

Herdraagbare kleding en schoeisel, maar ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel (beddengoed, verpakt in aparte zak) is van harte welkom. Kapotte en vuile kleding, handdoeken, kussens en dekbedden kunnen helaas niet ingeleverd worden.

Dankzij uw kleding en schoenen kunnen ze vele kinderen helpen kansen te creëren voor hun toekomst.

Ruim 54 scholen in het district Shabee Sombo, maar toch verlaat de helft van de kinderen het basisonderwijs vroegtijdig. Hoge kosten voor de aanschaf van materialen, het ontbreken van hygiëne- en menstruatiekits, de beperkte sanitaire voorzieningen en slecht opgeleide leraren zorgen ervoor dat veel kinderen niet aan school beginnen of vroegtijdig de school verlaten. Daarnaast beperken economische en culturele problemen (vroegtijdige huwelijken) de toegang tot onderwijs aanzienlijk.

De opbrengsten van de actie komen o.a. ten goede aan verbetering van de schoolinfrastructuur, aanschaf van les- en leermateriaal, maar ook hygiëne- en menstruatiekits, om meisjes met vertrouwen en zelfverzekerdheid terug te kunnen laten keren naar school.

Projecten
Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd? Of wilt u misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen