Motorrun Doesburg start en eindigt in Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl

DOESBURG/DIEREN – Zaterdag 1 juni 2024 wordt voor de 32e keer de Motorrun Doesburg georganiseerd. Op deze dag maken mensen met een verstandelijke beperking als passagier een toertocht op een motor, zijspan of trike.

De start van de run is bij Scholengemeenschap Het Rhedens in Dieren, hier worden rijder en deelnemer aan elkaar gekoppeld. De route is in totaal zo’n 100 km lang en voert door het mooie landschap van de Achterhoek en de Liemers. De pauze locatie voor de lunch is dit jaar bij Koffieboerderij Groot Nibbelink in Sinderen. De route voert daarna terug naar Dieren, waar de dag afgesloten wordt met een barbecue op het Rhedens. De exacte route is kort voor 1 juni 2024 ook terug te vinden op de website van de motorrun.

De organisatie werkt met een reservelijst

De inschrijving voor deelnemers is inmiddels gesloten, omdat het maximum van 85 deelnemers is bereikt. Deelnemers die op de reservelijst willen, kunnen een mail sturen naar [email protected]. Motorrijders kunnen zich nog wel inschrijven! Meer informatie en de link naar het inschrijfformulier is te vinden via de website www.motorrundoesburg.nl.

Naast de toertocht, staat ook de integratie van de deelnemers in de maatschappij centraal. Alle vrijwilligers komen deze dag in contact met mensen met een verstandelijke beperking. Studenten van het Graafschapcollege in Doetinchem bakken alle broodjes voor de lunch en delen deze uit tijdens de lunch. Leerlingen van het Rhedens in Dieren smeren de broodjes voor de lunch en houden in mei jaarlijks een sponsorloop waarvan het bedrag geheel ten goede komt aan de Motorrun.

Iedereen kan Vriend van de Motorrun Doesburg worden!

De organisatie van de Motorrun Doesburg doet er alles aan om er weer een fantastische dag van te maken. Deelname aan de run is voor zowel deelnemers als rijders nog altijd gratis. De organisatie wil dit graag zo houden. Met de gestegen kosten van de afgelopen jaren wordt dit echter steeds moeilijker. Daarom is het mogelijk om de motorrun financieel te steunen: iedereen kan Vriend van de Motorrun Doesburg worden. Zie de website voor meer informatie en de bankgegevens.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen