Eerste editie van het Lentefeest in centrum Rheden

RHEDEN – Zondag 14 april 2024 was de eerste editie van het lentefeest rond de Dorpskerk. De Stichting Rhedense Schaapskudde had het evenement als alternatief georganiseerd voor de lammetjesdag, wat door nieuwe regelgeving niet meer bij de schaapskooi gehouden mocht worden.

Om 10.00 uur opende de dorpswethouder Gea Hofstede van de gemeente Rheden het Lentefeest en wenste iedereen een gezellige en mooie dag toe. “Maar dat moet wel lukken want het is vandaag prachtig weer om dit feest te bezoeken, en als ik zo om me heen kijk zijn er al vele Rhedenaren aanwezig, ik prijs de organisatie voor het organiseren van dit mooie evenement, en wens hen veel succes toe vandaag. Gelukkig zijn er door herderin Cynthia Berendsen toch nog 6 (fles) – lammetjes meegenomen die de kinderen mogen aaien en bewonderen, ik verklaar hierbij het Lentefeest officieel voor geopend veel succes en plezier vandaag.”

De locatie van het allereerste Lentefeest bleek een succes. Vele bezoekers bezochten de 35 kramen, allen gericht op het thema: ‘De Schaapskudde’ met snuisterijen en lekkernijen, zo ook de activiteiten in en rond de Dorpskerk en op het marktplein. Jong en oud konden zich deze dag goed vermaken. Voor de kinderen stond er op het Dorpsplein een zweefmolen, vermaakte de clowns Max en Sjappie de kinderen in de kerk waar ze konden knutselen en tekenen of zich konden zich laten schminken. Ook konden er broodjes gebakken worden boven het vuur, er waren oud Hollandse spelen en er was een klein circus waar de kinderen zich konden vermaken.

In de kerk was een expositie te zien over de schapen en de Posbank. Het Rhedens Fanfare Corps zorgde voor een muzikale noot in de Dorpsstraat.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen