Dodenherdenking Velp 2024

Foto: Martin Volmeijer

VELP – Het programma van de Dodenherdenking in Velp vindt plaats bij het Herdenkingsmonument aan de Vijverlaan. Zaterdag 4 mei 2024 speelt Harmonie Unisono Velp vanaf 19:30 uur passende muziek en de Vrijheidsvlam brandt.    

Op dat moment verzamelen deelnemers aan de Stille Tocht zich bij het Monument voor moedige mensen in WO2, in het plantsoen van Nieuw-Schoonoord op de hoek van de Hoofdstraat en de Hogeweg. ‘Iedereen is welkom om in de Stille Tocht’ mee te lopen’ zegt de voorzitter van het 4 Mei Comité Velp, Jaap Uijthof. ‘Het is altijd een bijzonder moment om zwijgend achter de trommelaars aan te lopen die zachtjes roffelen op hun omfloerste drums.’

Zodra de deelnemers aan de tocht zijn gearriveerd bij het Herdenkingsmonument, leest een leerling van basisschool Daalhuizen een zelfgemaakt gedicht voor. Na de twee minuten stilte spreekt Niels Pouwels over zijn opa Max Pouwels die op de Grebbeberg heeft gevochten en later actief was in het Velpse verzet. Aansluitend aan zijn toespraak is de traditionele kranslegging en het defilé waarbij  iedereen zelf meegenomen of uitgedeelde bloemen kan leggen bij het monument.

Het comité hoopt dat als vanouds veel volwassenen aanwezig zullen zijn en ook kinderen. ‘Juist kinderen en jongeren’, benadrukt Uijthof.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen