Koningsnacht en -dag in Arnhem op 26 en 27 april

Foto: www.koningsdagarnhem.nl

REGIO – Op vrijdag 26 en zaterdag 27 april 2024 vieren we in Arnhem Koningsnacht en Koningsdag. Samen maken we er weer een gezellig feest van. Kijk hieronder voor informatie over onder andere de wegafsluitingen, parkeren en andere bijzonderheden.

Arnhem Uniek

Zowel Koningsnacht als Koningsdag wordt in Arnhem op unieke wijze groots en uitbundig gevierd en dat trekt veel bezoekers naar de stad. Arnhem is hiermee één van de drukstbezochte steden van het land. Door de hele binnenstad worden tientallen evenementen georganiseerd met een zeer breed en gevarieerd programma-aanbod. Vrijwel iedere muziekstroming komt aan bod, er is voor bijna iedere doelgroep wat te doen. Wat Arnhem hierbij uniek maakt is dat alle buitenevenementen in de stad open en gratis toegankelijk zijn en dat alle podia op looppafstand van elkaar zijn. Dit alles maakt Koningsdag Arnhem tot één van de grootste gratis festivals van Nederland.

Programma

Benieuwd wat er te doen is op beide dagen? Het gehele programma is terug te vinden op www.koningsdag-arnhem.nl.

Verkeersmaatregelen

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag is de hele Arnhemse binnenstad tussen de Rijn en de centrumring, inclusief de Weerdjesstraat, afgesloten voor alle verkeer. De wegen zijn afgesloten op vrijdag 26 april van 19.00 uur tot 01.00 uur en op zaterdag 27 april van 12.00 uur tot 01.00 uur. Volg de borden voor de omleidingen. Rondom de Turfstraat is er een aangepaste dienstregeling voor de bussen. Houd hiervoor jouw reis-app in de gaten.

Parkeren

Een groot aantal parkeerplaatsen in de binnenstad is niet bereikbaar. De belangrijkste wijzigingen zijn:

 • Tot en met 29 april: de hele Trans is afgesloten vanwege opbouw en evenement.
 • Bijna alle parkeergarages in het centrum zijn open voor iedereen. Rozet aan de Langstraat is alleen bereikbaar voor abonnementhouders.
 • Vanwege werkzaamheden aan de Rijnkade is de onderkade niet bereikbaar.

Kaart wegafsluitingen en parkeergelegenheid

Op de kaart (pdf, 3MB) zijn alle wijzigingen aangegeven.

 • De oranje straten zijn afgesloten.
 • De Nelson Mandelabrug en Eldenseweg zijn afgesloten voor verkeer vanuit het zuiden naar de stad toe.
 • Verkeer van de centrumring wordt omgeleid over de Nelson Mandelabrug.

Muziek en overlast melden

 • Muziek buiten is alleen mogelijk met een evenementenvergunning. Op beide dagen moet alle muziek buiten om uiterlijk 00.00 uur stoppen.
 • Ervaar je geluidsoverlast tijdens het feest? Meld dit dan bij het Provincieloket via www.milieuklachtgelderland.nl. Andere overlast in de openbare ruimte kun je melden via Melding of klacht openbare ruimte.
 • Na Koningsnacht en Koningsdag maken ze de stad schoon (vanaf ongeveer 04.00 uur). Dit kan voor geluidsoverlast zorgen. Later starten met de schoonmaak is helaas niet mogelijk omdat de stad dan niet op tijd schoon is.

Geen warenmarkt

Ook op de Markt zijn er feesten tijdens Koningsnacht en Koningsdag. Daarom is er op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april geen warenmarkt.

Alcohol-verkoopverbod voor supermarkten en cafetaria’s

Geldig van vrijdag 26 april 18.00 uur tot zondag 28 april 06.00 uur.

 • Alleen de horeca mag alcohol schenken. Koop je in een cafetaria alcohol? Dan moet je dat binnen opdrinken. Meenemen mag niet.
 • Bij supermarkten kun je in deze periode geen alcohol kopen.

Duurzaam bekersysteem en schoonmaak

Nieuw dit jaar is het hergebruik van bekers tijdens Koningsnacht en -dag. De gemeente wil graag alle gebruikte drinkbekers recyclen zodat er nieuwe bekers van gemaakt kunnen worden. Zo werkt ze aan schonere feesten en minder plastic verspilling.
Bij de aankoop van een drankje betalen bezoekers een kleine vergoeding voor gebruik van de beker. Wil je een nieuw drankje? Lever dan de oude beker weer in. Dan betaal je niet opnieuw een vergoeding.

Glasvrije zone

Het meenemen en achterlaten van glazen op straat is verboden. Daarom is de binnenstad tijdens Koningsnacht en -dag een glasvrije zone. Wil je geen boete? Laat dan het glas thuis/in de horecagelegenheid of gooi het weg in één van de zes glascontainers. Deze staan bij de ingang van:

 • Station
 • Willemsplein
 • Korenmarkt
 • Turfstraat
 • Markt
 • Roermondsplein.

(Brom-)fietsvrije zone Koningsnacht en Koningsdag

Om de straten vrij te houden voor hulpdiensten, worden op vrijdag 26 en zaterdag 27 april (brom-)fietsen geruimd. Daarom mogen op de Korenmarkt, Jansplaats en het Jansplein en omgeving geen bromfietsen en fietsen worden geplaatst. Meer over ‘(Brom-)fietsvrije zone Koningsnacht en Koningsdag’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen