Koninklijke Onderscheiding voor Velpse korfbalvoorzitter Sios ’61 Dinant Jansen Venneboer

Foto: Sios '61

GIESBEEK – Dinant Jansen Venneboer, voorzitter van korfbalclub Sios’61 uit Velp, is onderscheiden met een lintje, als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in de kantine van de korfbalclub in Velp en werd verricht door Lucien van Riswijk, burgemeester van Zevenaar, in aanwezigheid van Ronald ter Hoeven, sportwethouder van Rheden.

Dinant heeft sinds het jaar 2000 de voorzittershamer van de Velpse korfbalclub in handen en is samen met zijn vrouw Ella al decennia actief in de korfbalsport. Naast zijn rol binnen de club, heeft Dinant zich meer dan tien jaar mede-ingezet voor de organisatie van de jaarlijkse Koningsdagmarkt in Velp, een initiatief dat ondersteund wordt door Getty Hengeveld, voorzitter van Velp voor Oranje.

De feestelijke dag begon met Dinant die een korfbalclinic verzorgde tijdens de Koningsspelen, waarna hij onder een smoes naar de clubkantine werd gelokt. Daar wachtte een grote verrassing: familie, vrienden en bekenden hadden zich in de kleedkamers verstopt om de nietsvermoedende voorzitter te kunnen feliciteren. Na een afsluitende speech van wethouder Ronald ter Hoeven, die Dinant na afloop van de Koningsspelen wist op te houden, maakte burgemeester Van Riswijk zijn entree.

In een warme toespraak benadrukte de burgemeester Dinants verdiensten voor de gemeenschap en de sport. Onder luid applaus werd hem vervolgens het lintje opgespeld, waarna ook zijn vrouw Ella in de bloemetjes werd gezet.

Het was een dag vol verrassingen en waardering voor een man die zich al jarenlang met hart en ziel inzet voor de korfbalsport en de lokale gemeenschap. De kantine van Sios’61 veranderde voor even in een feestzaal, waar nog lang werd nagepraat over de bijzondere verdiensten van Dinant Jansen Venneboer.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen