Dorpswandeling Ellecom Oudheidkundige Kring Rheden/Rozendaal

Foto: WK Comm

ELLECOM – Op 5 mei vindt de maandelijkse Dorpswandeling van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal plaats in Ellecom. Dit kleine dorp ligt ingeklemd tussen rivier de  IJssel  en Veluwezoom, kent een lange historie. Met aan de ene zijde het koninklijke Hof te Dieren en aan de andere kant het landgoed van kasteel Middachten, is het niet verwonderlijk dat Ellecom maar liefst veertien Rijksmonumenten omvat, van oude boerderijen tot statige landhuizen.

De wandeling onder leiding van Ellecom´s gids John Striker voert onder andere langs oude villa’s, de oude kerk, en mooie vergezichten op de uiterwaarden. Ook het oorlogsverhaal, denkend aan de herdenking van de vorige dag, zoals de beladen SS-geschiedenis van landgoed Avegoor, komt aan bod.

Voor leden is de wandeling gratis, niet-leden betalen € 3,-. Aanmelden via : [email protected]

Informatie

  • Dorpswandeling  Ellecom
  • Datum: 5 mei 2024,
  • Start Locatie : P Sterrebos, Zutphensestraatweg
  • Aanvang plm. 13.00 uur

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen