Start inschrijvingen voor nieuwbouwwoningen Dr. Schaepmanstraat Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Nieuwe huurders, terugkerende bewoners en omwonenden hebben er lang op moeten wachten. Deze nieuwbouwwijk die 38 huizen telt, is nog niet geheel klaar maar de vanaf maandag 29 april kunnen woningzoekenden zich inschrijven om een woning in deze duurzame wijk te bemachtigen. De kans op een woning is afhankelijk van het aantal woonjaren, inkomen en aanbod.

Woningcorporatie Vivare is eigenaar van de 38 nieuwbouwwoningen. Zo’n 6 huishoudens, die eerder hun huis verloren door de sloopplannen in het kader van de wijkvernieuwing Velp-Zuid, hebben gebruik gemaakt van de terugkeergarantie en de keuze gemaakt terug te verhuizen naar deze wijk. De overige woningen zullen worden aangeboden op Entrée. Minimaal 50% van de woningen wordt toegewezen aan inwoners van gemeente Rheden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Dr Schaepmanstraat Velp 28-04-2024

Duurzame huizen, die bijna energieneutraal zijn

De nieuwbouw in de Dr. Schaepmanstraat omvat drie verschillende woningtypes, elk ontworpen om te voldoen aan diverse woonbehoeften:

  • Type A: 9 levensloopgeschikte eengezinswoningen, speciaal ontworpen voor 55-plussers. Deze woningen zijn voorzien van een slaapkamer en badkamer op de begane grond, en een extra slaapkamer op de eerste verdieping.
  • Type B: 7 eengezinswoningen met 3 slaapkamers, alle gesitueerd op de eerste verdieping, ideaal voor gezinnen.
  • Type C: 22 eengezinswoningen, uitgerust met 2 ruime slaapkamers op de eerste verdieping en een royale zolderkamer op de tweede verdieping.

Deze woningen zijn allemaal voorzien van geavanceerde duurzaamheidskenmerken. Zo zijn de huizen niet alleen gasloos maar ook uitgerust met warmtepompen (bij enkele staat deze in de achtertuin), zonnepanelen, vloerverwarming en het hoogst haalbare energielabel A++. De architectuur en de steenkeuze van de nieuwe woningen is afgestemd op de bestaande bouwstijlen in de wijk en omgeving.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Dr Schaepmanstraat Velp 28-04-2024

Oplevering en Beschikbaarheid

Hoewel de precieze datum van oplevering nog onzeker is, verwacht Vivare dat de woningen komende zomer beschikbaar zullen zijn. De vertraging is te wijten aan de laatste werkzaamheden aan het stroomnet en de inrichting van het openbaar gebied, een ruimte die voor iedereen toegankelijk is, denk aan parkeerplaatsen, de bestrating en een speeltuintje.

Deze ontwikkeling is een belangrijke stap voorwaarts in de transformatie van Velp-Zuid naar een duurzamere en leefbaardere wijk. Vivare verwacht dat de belangstelling voor deze woningen is groot zal zijn. Hoewel er ook een groot aantal mensen aangeven te schrikken van de huurprijzen, de plaats van enkele warmtepompen en de afmeting van de tuin.

Veel bewoners in de omliggende straten geven aan dat ze blij zullen zijn wanneer deze wijk klaar is, zij hebben vooral overlast ervaren van de bouwwerkzaamheden, de slechte bereikbaarheid van hun eigen leefomgeving en de doorstroming in Velp-Zuid.

Dr Schaepmanstraat Velp 28-04-2024

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen