Feestelijke geslaagde Koningsdag 2024 in Rheden

RHEDEN – De Koningsdag viering op 27 april 2024 in Rheden was wederom een groot succes. Dankzij de inspanningen van talrijke vrijwilligers en de uitstekende organisatie door Rheden voor Oranje, genoten inwoners en bezoekers van een dag vol activiteiten en gezelligheid.

De dag startte plechtig om 10.00 uur op het Meester B. Van Leeuwenplein. Dorpswethouder Gea Hofstede opende de festiviteiten, geïntroduceerd door de voorzitter van Rheden voor Oranje. Onder leiding van adjudant Lion van der Most hesen dappere veteranen de vlag, terwijl de March & Showband Rheden en het Rheden Fanfare Corps het Wilhelmus speelden, een moment dat velen ontroerde.

Aansluitend vond van 10.30 tot 12.30 uur een levendige kleedjesmarkt plaats. Bezoekers konden snuffelen tussen de uitgestalde waar en vonden veelal hun lang gezochte speelgoed of andere schatten, wat voor blije gezichten zorgde.

Vanaf 12.30 uur veranderde het plein in een speelparadijs voor kinderen, uitgerust met Oudhollandse spelletjes en een springkussen. Elk spel leverde stempels op voor een kaart, die bij voltooiing recht gaf op iets lekkers en een ijsbon. De feestelijke sfeer werd verder versterkt door muzikale omlijsting van de Feestpolitie, die gedurende de hele dag voor heerlijke muziek zorgde. Bovendien waren er karaoke-optredens waar jong en oud hun zangtalent konden vertonen.

Een speciaal moment was de dans uitgevoerd door de kinderen op muziek van Kinderen voor Kinderen, waarbij iedereen werd uitgenodigd om mee te dansen. Dit was een ware publiekstrekker en zorgde voor veel interactie en plezier onder de aanwezigen.

Ondanks een enkele regendruppel, kon de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde Koningsdag. Het evenement was niet alleen een viering van de nationale feestdag, maar ook een toonbeeld van gemeenschapszin en plezier.

Voor meer informatie over toekomstige evenementen of om zelf deel te nemen aan de festiviteiten, kunt u terecht op de website www.rhedenvoororanje.nl. Zet alvast in uw agenda en vier volgend jaar weer mee met Koningsdag in Rheden!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen