Plantenexcursie urbane flora op 22 mei Velp

Foto: Cor van Hoften

VELP – Woensdagavond 22 mei houdt KNNV Arnhem een plantenexcursie in Velp. De excursie start om 19.30 uur voor het NS station aan de Stationsstraat in Velp en duurt ongeveer anderhalf uur.

De deelnemers gaan op zoek naar wilde planten die in de bebouwde kom van Velp groeien. Tussen al het asfalt en steen van bestrating en trottoirs in stad en dorp heeft zich namelijk een nieuwe groep van planten gevestigd, de urbane flora. Ook in bermen en op braakliggende terreintjes kun je ze tegenkomen. En ze breiden flink uit, er komen steeds weer nieuwe soorten bij. Ga mee op zoek naar deze nieuwe dorpsbewoners.

Ook niet leden van de KNNV zijn deze avond welkom. Het aantal deelnemers is beperkt, dus iedereen wel graag even aanmelden bij [email protected], met vermelding van ‘Urbane flora Velp’.

De natuurvereniging KNNV, is een vereniging voor natuurstudie, -beleving en -bescherming, kijk voor meer informatie ook op: www.arnhem.knnv.nl. Tijdens de week van de biodiversiteit organiseert de KNNV tientallen activiteiten door heel Nederland, zodat iedereen kennis kan maken met de soortenrijkdom in zijn omgeving.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen