Speeltuin ’t Akkertje in Velp-Zuid bijna klaar

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – In maart is de start gemaakt met het herinrichten en opknappen van de veel bezochte speeltuin ’t Akkertje in Velp-Zuid. De speeltuin ligt aan de Dr. van der Feltzlaan, Adriaan Pauwstraat en Paulus Buijsstraat.

De speeltuin is opgeknapt met nieuwe voorzieningen zoals:

  • Een waterspeelplaats voor de kleine kinderen tussen het combinatietoestel en bandenschommel.
  • Een kunstgras voetbalveldje.
  • En een stepbaan/pumptrack. De baan is een smalle en geluidsluwe baan van asfalt. De baan heeft lichte golven en is gericht op kinderen in de leeftijd tot 12 jaar.

Gedurende de aanlegperiode was de speeltuin gesloten, inmiddels de speeltuin gedeeltelijk toegankelijk en genieten al veel kinderen en ouders van de speeltuin.

De pumptrack moet nog officieel goedgekeurd moeten worden in het kader van veiligheid, deze is tot die tijd nog afgesloten door hekken. De keuring van de baan gaat plaatsvinden in mei. Is alles goedgekeurd is dan zal er een grote officiële opening gedaan worden door de Velpse dorpswethouder Ronald ter Hoeven. (info volgt)

De speeltuin is openbaar en een aangename plek voor veel spelende kinderen. Wel wordt de speeltuin in de avonduren afgesloten en er is veel (toe)zicht, met als resultaat dat het een gemoedelijke verzamelplek is in de buurt, in plaats van overlast van hangjongeren, vervuiling en geluidsoverlast.

Speeltuin 't Akkertje

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen