Feestelijke opening nieuwe jeu de boules banen in De Steeg op Koningsdag

DE STEEG – Op Koningsdag, zaterdag 27 april, heeft burgemeester Carol van Eert de nieuw aangelegde jeu de boules banen bij het Parkhuis aan de Parkweg in De Steeg officieel geopend. Dit gebeurde op feestelijke wijze door het werpen van de eerste bal, waarna de banen voor publiek gebruik gereed waren.

Na een uitvoerige voorbereidingsperiode en goedkeuring van het plan door de gemeente Rheden, is het grasveld naast het Parkhuis nu verrijkt met twee gloednieuwe petanquebanen. Om de veiligheid van spelers en toeschouwers te waarborgen, zijn de banen omheind en zijn er langs de randen banken geplaatst voor wie het spel wil volgen.

Direct na de openingsceremonie door de burgemeester nam de petanquevereniging Boul’animo het voortouw met een toernooi dat om 14.00 uur begon en onder grote belangstelling van het publiek plaatsvond.

De realisatie van deze banen is een initiatief van de Belangengroep (BG) De Steeg en Havikerwaard, met volledige steun en medewerking van de gemeente Rheden.

Koningsdag in De Steeg was verder gevuld met tal van activiteiten. Er was een kleedjesmarkt voor de koopjesjagers, terwijl kinderen zich konden uitleven op een springkussen. Ook was er een pubquiz georganiseerd voor de quizliefhebbers.

Voor de lekkere trek was er genoeg aanbod: van koffie en thee tot bier en frisdrank. Bij de frietkar van Frieda konden bezoekers terecht voor friet en andere snacks.

Deze Koningsdag, georganiseerd door de Oranjevereniging, was een groot succes en zorgde voor een gezellig samenzijn in de gemeenschap van De Steeg.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen