Veel meer amfibieëntrek in Rozendaal

Foto: paddenwerkgroep Rheden

ROZENDAAL – Zo’n dertig vrijwilligers hebben afgelopen voorjaar zo’n 2.200 amfibieën in Rozendaal overgezet bij het passeren van de Beekhuizenseweg. Het aantal overgezette dieren was veel groter dan de afgelopen jaren toen een absoluut dieptepunt werd bereikt.

De amfibieën trekken van de plek waar ze overwinteren naar een plaats waar ze met elkaar kunnen paren. In Rozendaal zijn dat vooral de vijvers van het kasteel en de Rozendaalse beek. De paddentrek komt goed op gang als het warm en tegelijk vochtig weer is.

Kenmerkend voor de natuur is dat er van jaar tot jaar schommelingen plaatsvinden. Toen de vrijwilligers twaalf jaar geleden startten met het overzetten, was een aantal van 2.500 tot 3.000 dieren niet ongewoon. Daarna is dat aantal drastisch teruggelopen. “Maar gelukkig hebben we vorig jaar en dit voorjaar weer meer padden en kikkers overgezet”, aldus Anton Logemann die de overzetactie in Rozendaal coördineert.

De vrijwilligers hebben het overzetten met plezier gedaan. Ze staan volgend jaar weer klaar om zoveel mogelijk padden en kikkers een veilige oversteek te garanderen.

Aantal Overgezette amfibieën - Anton Logemann

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen