Breek de week over de oorlog aan de Veluwezoom

Foto: Wencel Maresch

VELP – Op woensdag 15 mei vertelt de Dierense journalist Wencel Maresch in de Zoomerij bibliotheek x cultuur in Velp over de oorlogsjaren in de dorpen aan de Veluwezoom. Dit doet hij aan de hand van uniek fotomateriaal en enkele bijzondere filmfragmenten.

Maresch publiceerde in 2005 een boek over de oorlogsjaren onder de titel Oorlog aan de Veluwezoom. Na het schrijven van zijn boek bleef hij materiaal over de oorlogsjaren in Dieren en omgeving verzamelen. Ook dat materiaal zal tijdens de Breek de Week activiteit vertoond worden. Het verhaal begint met de mobilisatie in 1939 en eindigt met de bevrijding van de zeven dorpen van de gemeente Rheden, op 16 april 1945.

Breek de Week

Iedere derde woensdagochtend van de maand is er in de Zoomerij Velp (voorheen de Bibliotheek Velp) een gezellige bijeenkomst met een thema. De inhoud varieert van actuele onderwerpen tot verrukkelijke recepten en van creatieve workshops tot inspirerende lezingen.

De activiteit vindt plaats van 10.30 tot 12 uur en is gratis toegankelijk, evenals koffie en thee. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.dezoomerij.nl/agenda. Het adres van de Zoomerij Velp is Den Heuvel 32, 6881 VE Velp.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen