Feestelijke onthulling plaquette versterkt band tussen Kasteel Biljoen en Biljoenbad

VELP – Op dinsdag 30 april vond de feestelijke onthulling van een nieuwe plaquette bij het Biljoenbad in Velp plaats, een geschenk van Mary en Marnix Heersink, de bewoners van Kasteel Biljoen. Deze plaquette symboliseert de sterke verbinding tussen het historische kasteel en het zwembad, en verrijkt de lokale gemeenschap met een tastbaar stukje erfgoed.

De ceremonie begon om 14.00 uur bij het Biljoenbad aan de Gruttostraat 3, waar gasten werden verwelkomd met een drankje en een gebakje. Kort daarna hielden de familie Heersink en burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden een toespraak, waarin de betekenis van de plaquette en de historische banden tussen de locaties werden benadrukt.

De plaquette zelf, ontworpen door architect Edzard Prent die ook aanpassingen aan Kasteel Biljoen heeft begeleid, werd om 14.30 uur onthuld. Prent, bekend om zijn architectenbureau, heeft een ontwerp gemaakt dat zowel de architectuur van het kasteel als die van het zwembad eer aan doet.

Na de onthulling was er een informele bijeenkomst op het terras achter Kasteel Biljoen, waar Marnix Heersink alle aanwezigen bedankte voor hun inzet en betrokkenheid. De gasten genoten van hapjes en drankjes, waarmee de viering van deze speciale gelegenheid werd voortgezet.

Deze plaquette staat nu als een blijvend symbool voor de verbinding tussen het Biljoenbad en Kasteel Biljoen, en herinnert bezoekers aan de rijke geschiedenis en de gemeenschapszin die beide locaties delen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen