Initiatiefgroep waarschuwt voor vertraging bij Rhederhof

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Op het terrein van het oude Rhederhof wordt momenteel grondig onderzoek verricht naar de flora en fauna. Dit onderzoek is van essentieel belang voor het updaten van de ontheffing voor flora en fauna en daarnaast worden de dieren die zich op het bouwterrein bevinden weggeleid zodat deze geen slachtoffer worden van de sloop en bouwactiviteiten.

De sloop- en bouwwerkzaamheden kunnen pas van start gaan als de onderzoeken en wegleidactiviteiten afgerond zijn en er een aangepaste versie van de ontheffing door de provincie is afgegeven.

Vertraging

Een vertraging in dit proces kan ontstaan als de onderzoeken verstoord en de benodigde materialen vernield worden. Steeds dringen mensen (van alle leeftijden) door, over en achter de hekken en daarbij wordt vaak ook nog zowel hekwerken als materialen vernield.  Binnenkort zullen schermen geplaatst worden om kwetsbare dieren buiten het toekomstige bouwterrein te kunnen verplaatsen. Door vernieling van deze schermen kunnen dieren niet van het terrein geweerd worden en loopt het proces mogelijk vertraging op.

Daarom vraagt de initiatiefgroep, die tracht het proces van sloop en bouw te bespoedigen, iedereen om goed op te letten bij  het oude bejaardenhuis aan de Snippendaalseweg in Rheden. En als ze mensen achter het hek zien, deze te vragen het terrein te verlaten omdat ze de onderzoeken verstoren en zo het hele sloop- en bouwproces vertragen.

Resie Oude Luttikhuis:

“Alles wordt vertraagd door mensen, met name jeugd, die daar niets te zoeken hebben. Ze slopen hekken, gebouwen en omleidroutes, verstoren de onderzoeken en dwarsbomen zo het gewenste resultaat. De vertraging die dit veroorzaakt is gewoon jammer en niet nodig. Achter de hekken is niets te vinden, alleen kale woningen en deels uitgebrande woningen en methoden om dieren weg te leiden van het toekomstige sloop en bouwvlak, zodat onder deze dieren zo min mogelijk slachtoffers vallen. Niemand is dus gebaat bij dit soort ongewenste toegang, sterker nog, het veroorzaakt onnodige slachtoffers onder de dieren.”

“De enige mensen die daar wel wat te zoeken hebben zijn degenen die onderzoeken en meten welke flora en fauna er voorkomt. Deze mensen kunnen hier ook met kennis van zaken over spreken, dus zijn goed herkenbaar als je ze aanspreekt. Wil je dat liever niet, bel dan 09008844 en meld dat het over indringers gaat bij het voormalige bejaardenhuis Rhederhof.”

Daarnaast gaan binnenkort enkele vrijwilligers met toestemming van de eigenaar en de beveiliging de invasieve exoot grote berenklauw verwijderen om zo de verdere verspreiding te vertragen. Ook deze mensen zijn duidelijk herkenbaar. “We willen hier wat moois in plaats van de huidige bouwval. Daar kunnen we samen voor zorgen“, aldus de initiatiefgroep.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen