Mantelzorgcafé over Hospice Rozenheuvel

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – Als je in een situatie komt waarbij je langdurig voor iemand zorgt in je omgeving, zoals je partner, kind, vader of moeder, en er is sprake van een chronische ziekte, aandoening of beperking, ben je mantelzorger. Je komt in een wereld terecht van voorzieningen, regels, wetten en thema’s waar je niet eerder mee te maken had.

Voor mantelzorgers uit de gemeente Rheden en Rozendaal organiseert MVT (Stichting voor Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp) Mantelzorgcafés met allerlei relevante thema’s.

Het komende Mantelzorgcafé gaat over het Hospice Rozenheuvel

Het Hospice Rozenheuvel in Rozendaal biedt ruimte aan ernstig zieke mensen die zich in de laatste weken of maanden van hun leven bevinden. Voor mantelzorgers heel belangrijk om te weten dat deze mogelijkheid er is. Degene voor wie je zorgt kan bij Hospice Rozenheuvel deskundige zorg krijgen in een veilige omgeving op het moment dat langer thuis blijven geen optie meer is.

Het hospice is er ook om de familie bij te staan in het omgaan met alles wat je overkomt in deze periode. Ook kunnen mensen in de laatste fase van hun leven kortdurend worden opgenomen voor bestrijding van de klachten die zij ervaren zoals pijn, misselijkheid, benauwdheid, verwardheid en onrust. Het kan
de mantelzorger rust bieden of (tijdelijk) ontzorgen en degene die de zorg ontvangt alle ruimte geven om uiteindelijk waardig afscheid te nemen.

Wilt u uitgebreid geïnformeerd worden over het Hospice en alle vragen stellen over deze mooie voorziening, meldt u dan aan voor het Mantelzorgcafé op 27 mei 2024.

U bent van harte welkom bij La Maison Du Steeg, Hoofdstraat 19 in De Steeg. Vanaf 13.30 uur is de inloop en om 14.00 uur begint het programma. Er is gelegenheid om na afloop nog na te praten met een drankje en een hapje waarna om 16.30 uur de bijeenkomst eindigt. Deelname is gratis.

Graag aanmelden voor 23 mei via 026 3707070 op werkdagen tussen 9.30-11.30 uur of via [email protected] Indien er behoefte is aan vervoer of opvang voor de thuissituatie kunt u dat laten weten bij aanmelding.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen