KBO-PCOB Contactmiddag Rheden over Burgers’ ZOO

Foto: Burgers' Zoo

RHEDEN – Op 30 mei is de laatste KBO-PCOB Contactmiddag voor de zomerstop. Deze middag staat Burgers’ ZOO in het middelpunt, opgericht in 1913 door Johan Burgers in ’s-Heerenberg.

In zijn achtertuin hield hij als hobby fazanten. Al gauw kwamen er ook nog andere dieren bij. De achtertuin werd te klein en hij besloot in 1913 een apart stuk grond te kopen en de privéverzameling van dieren tentoon te stellen aan het publiek onder de naam Fazanterie Buitenlust. Omdat hij zijn park graag wilde uitbreiden en moderniseren, besloot hij om in 1923 naar Arnhem te verhuizen. De bouw was een flink karwei, maar het park heropende op 23 juli 1924 onder een nieuwe naam: Burgers’ Dierenpark. Zo is het ooit begonnen…

Hoe het park uitgroeide tot de ZOO zoals wij die nu kennen o.l.v. de fam. Van Hooff, daar komt Gert-Jan Duis op deze middag alles over vertellen.

Dat wordt weer een interessante middag! Belangstellenden zijn welkom!

  • Toegang voor leden is gratis, niet leden € 5,- incl. koffie/ thee.
  • Datum: 30 mei 2024
  • Plaats: Dorpshuis Rheden
  • Aanvang: 14.00 uur

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen