gemeente Rheden biedt horeca gratis advies om voedselverspilling te voorkomen

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Horecagelegenheden ontvangen deze week een brief met flyer van de gemeente waarin aandacht wordt gevraagd voor het verduurzamen van voedselaanbod. De gemeente biedt aan vijf horecagelegenheden (met een (uitgebreide) menukaart) de mogelijkheid een gratis scan te laten uitvoeren. Een extern bureau zal bij de horecagelegenheden langs gaan om tips te geven hoe voedselverspilling kan worden voorkomen.

Bedrijven kunnen zich opgeven via [email protected]. Hierbij geldt wel: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Op 22 mei was wethouder Ronald ter Hoeven bij Eetcafé het Schilderij aan de Harderwijkerweg 3 in Dieren om de brief met flyer persoonlijk uit te reiken aan de chef-kok Rick Hulsman en Daphne van de Heijden, dochter van de horecaondernemer. We doen al heel veel op het gebied van het voorkomen van voedselverspilling. Er blijft bij ons weinig restvoedsel over. We serveren liever kleine porties en op aanvraag nog een tweede portie (zonder extra kosten). Maar natuurlijk staan we altijd open voor nieuwe tips”.  

Wethouder Ronald ter Hoeven: Het tegengaan van voedselverspilling is zowel voor onze inwoners als voor onze ondernemers een belangrijk item als het gaat om duurzaamheid. Ik hoop dan ook dat dit thema wordt omarmd door de horeca en ben ervan overtuigd dat al die toeristen die jaarlijks naar onze mooie omgeving komen dit ook zeker zullen waarderen. Zo kan de Rhedense horeca met een toekomst bestendige bedrijfsvoering zich onderscheiden in de markt.”

Duurzaamheidsagenda

Het tegengaan van voedselverspilling is één van de speerpunten uit de Duurzaamheidsagenda van de gemeente Rheden die is voortgekomen uit het Burgerberaad; consuminderen was daar één van de onderwerpen. Kijk voor meer informatie op www.watisjouwrheden.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen