DHO Muziekshow Dieren

Foto: Foter.com

DIEREN – Van het leren bespelen van een muziekinstrument heb je je hele leven plezier. Maar welk instrument past bij jou? Het Dierens Harmonie Orkest (DHO) helpt je bij de keuze.

Hoe leuk zou het zijn om zelf muziek te maken en een instrument te spelen? En geen zorgen, je hoeft niet zelf een duur instrument aan te schaffen. Deze krijg je bij het Dierens Harmonie Orkest in bruikleen. Kom met jouw kinderen op zondagmiddag 2 juni naar de DHO Muziekshow en ontdek welk instrument jullie leuk vinden.

De voordelen van muziekles

Het leren bespelen van een instrument heeft allerlei voordelen voor kinderen. Het is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ze doen er ook zelfvertrouwen mee en leren door te zetten. Ook leren ze zich beter te concentreren en kunnen de kinderen helemaal opgaan in hun instrument. Even ontsnappen aan de drukte en mobieltjes en lekker ontspannen en met volle aandacht bezig zijn met hun hobby. Daarnaast is het heel gezellig om samen met anderen muziek te maken.

Hoe kies je een instrument?

Het belangrijkste is dat je kind een klik voelt met het instrument. Als je ze wilt motiveren om muziekles te volgen, dan moeten ze het dus ervaren en testen zonder de druk om te presteren. Zo ontdekken ze zelf of het instrument bij ze past. De DHO Muziekshow is daarvoor een uitstekend moment met diverse korte demonstraties gegeven door jeugdleden, uitleg over de instrumenten en de mogelijkheid om ze zelf uit te proberen. Dit alles onder het motto: Muziek maken is leuk maar samen muziek maken is nog veel leuker! Als vervolg zijn er proeflessen mogelijk om uitgebreid kennis te maken met een instrument.

De diverse blaas- en slagwerkinstrumenten die onderdeel zijn van een harmonieorkestbezetting behoren tot de mogelijkheden:

  • blaasinstrumenten: klarinet, saxofoon, hobo, fluit, trompet, trombone, euphonium en hoorn
  • (melodisch) slagwerk: drumstel, pauken, xylofoon, vibrafoon, etc.
  • Welke leeftijd? Om een blaasinstrument te kunnen bespelen zijn o.a. longinhoud, lengte van vingers/armen en wisselen van tanden van invloed. Over het algemeen kun je vanaf 8 of 9 jaar beginnen met het bespelen van een blaasinstrument. Maar ook jongere kinderen (vanaf groep 4) kunnen al bij DHO terecht als Muziekmaatje. Meer informatie hierover vind je op www.dhodieren.nl onder het tabblad ‘lidmaatschap’.

Ook voor volwassenen

Het op latere leeftijd leren bespelen van een muziekinstrument is ook zeker goed mogelijk! Ook volwassenen zijn dus van harte welkom om zich te laten informeren en instrumenten uit te proberen.

Waar en wanneer?

  • Locatie: MFC ‘de Oase’, Ericaplein 1 Dieren
  • Zondag 2 juni 2024 – Aanvang 14:00 uur

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen