Regenachtige intocht Avondvierdaagse Rheden, doorzettingsvermogen wordt beloond

RHEDEN Vrijdag 24 mei markeerde de laatste dag van de avondvierdaagse in Rheden. De vele wandelaars, doorweekt door de regen, bereikten de eindstreep als verzopen katten. Hier ontvingen ze de felbegeerde avondvierdaagse medailles en werden ze warm onthaald door familie en vrienden. Ondanks de dreigende wolken en hevige stortbuien toonden de deelnemers groot doorzettingsvermogen.

Een Week vol Uitdagingen

De vierdaagse begon op dinsdag 21 mei onder dreigende donkere wolken, maar zonder regen. De organisatie besloot de route in te korten om te voorkomen dat wandelaars zonder schuilplaats op de Posbank door een onweersbui zouden worden overvallen. Onderweg werden de lopers bij de Rhedense Schaapskooi voorzien van drinken en snacks, verzorgd door leden van samenwerkende scholen en Rhevak. De sfeer werd verhoogd door muziek van de Feestpolitie.

Woensdag en donderdag verliepen droog, waardoor de lopers zonder problemen hun routes konden afleggen. Echter, op vrijdag 24 mei sloeg het weer om en regende het de hele dag. Ondanks de slechte weersvoorspellingen en na overleg met Buienradar, besloot de organisatie de tocht door te laten gaan, met het advies een poncho of paraplu mee te nemen. Dit bleek geen overbodige luxe: vanaf de start regende het onafgebroken, met halverwege een flinke plensbui.

Muzikale Ontvangst en Eindstreep

Bij de laatste verzorgingspost op het speelveld van Koningsland werden de doorweekte wandelaars muzikaal verwelkomd door dweilorkest 94 1/2. Hier konden ze even uitrusten en genieten van drinken en waterijsjes, ondanks het overvloedige regenwater.

Nadat alle wandelaars zich hadden verzameld, begeleidde muziekband 94 1/2 de groep naar het eindpunt op de parkeerplaats van SC Rheden aan de IJsselsingel. Hier ontvingen de lopers hun welverdiende medailles, bloemen, snoep en felicitaties van familieleden en kennissen.

Historie en Organisatie

De avondvierdaagse in Rheden, die voor het eerst werd georganiseerd in 1972, wordt mogelijk gemaakt door de inzet van 40 vrijwilligers en de steun van vele sponsoren, Natuurmonumenten, Provincie Gelderland en SC Rheden. De start- en finishlocatie bevindt zich bij de IJsselsingel in Rheden.

Voor foto’s van de vierdaagse kunt u terecht op de website: avondvierdaagserheden.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s van de intocht.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen