Geslaagde veiligheidsdag in Velp: Een dag vol spectaculaire demonstraties en voorlichting

02 jun , 23:18 Nieuws
veiligheidsdag velp 2024 1
VELP – Op zaterdag 1 juni 2024 vond de jaarlijkse Veiligheidsdag plaats in Velp, een evenement georganiseerd door de hulpdiensten van de gemeente Rheden. De dag werd gedragen door de brandweer, ambulance, politie en handhaving, met bijzondere deelname van Redding Honden Wereldwijd uit Duiven.

Feestelijke opening en demonstraties

De dag werd feestelijk geopend door de burgemeesters van Rheden en Rozendaal, die met inspirerende toespraken de aftrap gaven. Direct na de opening konden bezoekers de diverse stands en demonstraties verkennen. Onder de spectaculaire demonstraties bevonden zich een "vlam in de pan" en een multidisciplinair ongeval, waarbij politie, brandweer en ambulance samenwerkten om een realistisch beeld te geven van hun samenwerking bij calamiteiten. Reddingshonden trokken veel bekijks door hun indrukwekkende vaardigheden te tonen bij het opsporen van slachtoffers.

Informatiestands en voorlichting

Naast de indrukwekkende demonstraties waren er diverse informatiestands aanwezig. ProRail en SAR (Search and Rescue) gaven bezoekers inzicht in hun werkzaamheden en het belang van veiligheid. Ook de dierenambulance was aanwezig om voorlichting te geven over hun cruciale rol bij het helpen van dieren in nood.

Grote opkomst en belangrijke boodschap

De Veiligheidsdag in Velp trok veel bezoekers en was een groot succes. Het evenement benadrukte niet alleen het belang van veiligheid, maar ook de onmisbare rol van de hulpdiensten in de gemeenschap. Door de vele demonstraties en informatiestands werden bezoekers bewust gemaakt van de uiteenlopende aspecten van veiligheid en de noodzaak van een goede samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten.
Deze Veiligheidsdag was niet alleen informatief en leerzaam, maar ook een leuke dag voor jong en oud. De samenwerking tussen de verschillende diensten en de betrokkenheid van de gemeenschap maakten het tot een onvergetelijke dag.

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.