Leerlingenorkest Rheden speelt op Jeugdorkestenfestival in Spankeren

Foto: Jeugdfestival Spankeren

SPANKEREN – Op zaterdag 22 juni vindt het jaarlijkse Jeugdfestival voor blaasorkesten plaats in Spankeren. Het Leerlingenorkest Rheden laat na maanden enthousiast oefenen op die dag horen wat ze in hun mars hebben.

Het afgelopen half jaar is er hard geoefend door het Leerlingenorkest. Elke maand kwam de groep bijeen in de Zoomerij Dieren om daar een paar uur samen muziek te maken. “Want samen muziek maken is leuker dan alleen”, aldus dirigent Patrick de Heus.

Het Leerlingenorkest Rheden speelt gelijk na de opening, van 10.15 uur tot 10.30 uur. De opening wordt verzorgd door wethouder Paul Hofman. Gastheer en presentator van het festival is een bekend gezicht uit de muziekwereld, dirigent en Musidesk medewerker Joop Boerstoel.

Het festival is gratis toegankelijk en duurt van 10:00 tot 16:00 uur.

Gelders Jeugdfestival ‘Met je band in de feesttent’

Met het thema ‘met je band in de feesttent’ komen jeugdorkesten uit heel Gelderland optreden in de muziektent in Spankeren. De deelnemende orkesten worden van ‘tips en tops’ voorzien door een deskundig panel bestaande uit componist Wilco Moerman en dirigent Henk Lubberdink. Wilco Moerman heeft speciaal voor dit Festival de compositie ‘A Sunny Summerday’ geschreven.

Het Jeugdorkestfestival Gelderland wordt georganiseerd in samenwerking met de Muziekbond Gelderland-Flevoland (MBGF) & Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen