Familieconcert “Be Opera” Brengt Operamagie naar de Pinkenberg

ROZENDAAL/VELP – Afgelopen zaterdag 8 juni 2024 was het openluchttheater De Pinkenberg aan de Kluizenaarsweg het toneel van een bijzonder familieconcert getiteld “Be Opera”, georganiseerd door Muziekfestival ZOOM!. Het evenement trok jong en oud voor een middag vol muzikale verrassing en gezelligheid.

Het concert begon om 15.30 uur met een hartelijk welkom door Piet Blanksma namens ZOOM. Vervolgens nam burgemeester Ester Weststeijn het woord: “Ik ben blij u allen te mogen begroeten op deze prachtige locatie van Rozendaal. Ik wens jullie allemaal een mooie muzikale middag toe.” Burgemeester Weststeijn was vergezeld door kinderburgemeester Liselore Wentink, die het concert officieel opende. Dit optreden markeerde ook haar laatste activiteit als kinderburgemeester, aangezien haar ambtstermijn van een schooljaar bijna ten einde loopt en er binnenkort een opvolger voor 2024-2025 wordt gekozen. Een luid applaus voor Liselore luidde het begin van de voorstelling in.

Een avontuurlijke Opera-ervaring

De voorstelling “Be Opera” vertelt het verhaal van Ton, een 12-jarige jongen die boven de bakkerij van zijn ouders woont. Op zolder bouwt hij hutten, schrijft hij gedichten, en bewaart hij zijn grootste geheim: zijn liefde voor opera. De voorstelling brengt op humoristische en meeslepende wijze de magie van opera dichter bij het jonge publiek, met een boodschap over het durven uiten van je passies, zelfs als die afwijken van de norm.

Acteur Ton Meijer en sopraan Marijje van Stralen stonden opnieuw op het podium van Muziekfestival ZOOM!, na het succes van eerdere producties zoals “Be Bach” en “Be Mozart”. Het gezelschap werd dit keer versterkt door pianist Ernst Munneke, die zorgde voor de muzikale begeleiding. “Be Opera” is een productie van De Nationale Opera en belicht op speelse wijze de schoonheid en de verhalen van de operakunst.

Pannenkoekenfestijn voor de Gemeente

Na het concert was er nog een smakelijke verrassing: wethouders Dorus Klomberg en Paul Hofman van de gemeente Rheden, samen met Simon Warmerdam en Tineke van der Pas van de gemeente Rozendaal, bakten traditiegetrouw pannenkoeken. Vooral de kinderen mochten als eersten aanvallen op de stapels pannenkoeken, maar er was meer dan genoeg voor iedereen. Dit feestelijke onderdeel werd mede mogelijk gemaakt door de gulle bijdrage van sponsor Pannekoekhuis Strijland.

De zonnige middag vol muziek en lekkernijen zorgde voor een onvergetelijke ervaring voor alle aanwezigen. Het familieconcert “Be Opera” toonde opnieuw de kracht van muziek om mensen samen te brengen en jong en oud te inspireren.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen