Sfeervol Openluchtconcert ZOOM op Landgoed Middachten: Franse Klanken en Chansons

DE STEEG – Afgelopen zaterdagavond 8 juni 2024 genoot het publiek op landgoed Middachten van een onvergetelijk openluchtconcert in het kader van Muziekfestival ZOOM!. De avond was gevuld met optredens van vier getalenteerde ensembles: het Ruysdael Kwartet, het Adam Kwartet, het Silhouet Kwartet, en het Essenza Ensemble, begeleid door een gevarieerd ensemble van drie blazers, pianist, drummer en bassist. De jonge chansonnière Tess Merlot voegde met haar betoverende stem een bijzondere Franse noot toe aan de avond.

Openingswoord en Welkom

Om 20.15 uur heette Marian Louppen, voorzitter van Veluwezoom, iedereen van harte welkom, met een speciaal dankwoord aan Franz graaf zu Ortenburg voor het ter beschikking stellen van de prachtige locatie. Vervolgens gaf zij het woord aan wethouder Paul Hofman van de gemeente Rheden, die verheugd was om het avondconcert te openen: “Ik ben zeer vereerd dit avondconcert ZOOM hier op Middachten te mogen openen. Ik hoop dat het droog blijft, maar ik zie dat de meesten goed zijn voorbereid met regenkledij en paraplu. Ik wens iedereen veel plezier met deze muzikale avond.”

Een avond vol Franse muziek en chansons

De avond werd opgeluisterd door een smaakvolle selectie van Franse muziek, waarbij zowel bekende als minder bekende werken ten gehore werden gebracht. Enkele hoogtepunten van de avond waren:

  • Gabriel Fauré’s geliefde stukken zoals ‘Pavane’ en ‘Sicilienne’.
  • Tess Merlot bracht het publiek in vervoering met chansons van legendarische artiesten zoals Edith Piaf, Charles Aznavour en Mouloudji, en presenteerde daarnaast enkele van haar eigen composities, waaronder ‘Ons huis’ en ‘La Haye’.
  • Een boeiende selectie uit Jean-Phillipe Rameau’s opera ‘Les Indes galantes’.
  • Intrigerende werken zoals Franck’s ‘Psyché et Eros’ en Ravel’s virtuoze ‘Tzigane’.

Een gedenkwaardige avond

Het concert, dat gratis toegankelijk was, begon om 20.15 uur en eindigde om 23.00 uur. Tussendoor was er een pauze waarin bezoekers konden genieten van een hapje en een drankje. Hoewel de donkere wolken boven het landgoed aanvankelijk dreigend leken, bleef het grotendeels droog, op een enkel spatje regen na. Dit geluk, gecombineerd met de prachtige muziek en de betoverende ambiance van Middachten, maakte de avond tot een groot succes. Zo’n 370 bezoekers genoten van de muzikale avond en gingen met een glimlach naar huis.

Praktische informatie

Het parkeren was uitstekend geregeld op de nieuwe parkeerplaats van Middachten aan de Smidsallee. Voor meer informatie over toekomstige evenementen en het volledige programma, bezoek www.zoomfestival.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen