Literatuur en Muziek Samengesmolten: Toon Tellegen in Openluchttheater De Pinkenberg

ROZENDAAL/VELP – Vrijdagavond 7 juni 2024 was een bijzondere avond in het openluchttheater De Pinkenberg, waar schrijver Toon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet optraden. Het concert werd georganiseerd door de Zoomerij en markeerde het begin van hun seizoen 2024. Het optreden, gebaseerd op Tellegens nieuwste bundel “Waar gaan we eigenlijk heen?”, bracht een magische combinatie van muziek, literatuur en filosofie.

Een betoverende avond met Toon Tellegen

Toon Tellegen, bekend om zijn melancholieke en filosofische verhalen, presenteerde samen met het Wisselend Toonkwintet een unieke voorstelling. De nieuwste bundel, geïllustreerd door Thé Tjong-Khing, diende als basis voor een avond vol weemoed, verlangen en absurde redenaties. Na hun succesvolle optreden in 2023 waren ze terug op verzoek van de Zoomerij, maar dit keer met een geheel vernieuwd programma om ook de vaste bezoekers te verrassen. Het optreden begon om 20.00 uur met een warm welkom van Koen van der Mark, projectleider cultuur en programma van de Zoomerij. De voorstelling duurde tot 21.30 uur zonder pauze, en de ruim 350 bezoekers genoten volop van de magische sfeer die Tellegen en zijn ensemble wisten te creëren.

Muzikale en filosofische harmonie

Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet hebben in de loop der jaren bewezen dat muziek, literatuur en filosofie naadloos in elkaar kunnen overvloeien. Ze scheppen een wonderbaarlijke sfeer waarin weemoed en verlangen hand in hand gaan met feestelijke avontuurlijkheid. De nieuwe bundel “Waar gaan we eigenlijk heen?” is gevuld met verhalen die deze unieke combinatie perfect weergeven, ondersteund door de prachtige illustraties van Thé Tjong-Khing.

Ontspanning en signeren

Na afloop van het optreden was er de gelegenheid voor het publiek om boeken te kopen en te laten signeren door Toon Tellegen. Het mooie weer droeg bij aan de gezelligheid: de avondzon, aangename temperaturen en een windstille, droge avond maakten het plaatje compleet. Bezoekers konden bij de kiosk genieten van een hapje en een drankje en napraten over de voorstelling.

Een veelbelovende start van het seizoen

Het optreden van Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet vormde een uitstekend begin van het seizoen 2024 voor de Zoomerij. De unieke combinatie van literatuur, muziek en filosofie trok een groot publiek en zette de toon voor een veelbelovend cultureel jaar. Voor meer informatie over toekomstige evenementen en het volledige programma, bezoek www.depinkenberg.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen