Magisch Verhalen Festival 2024: Beleef betoverende verhalen bij Kasteel Middachten

Foto: Tante Pollewop Events

DE STEEG – Op zondag 7 juli 2024 opent Kasteel Middachten zijn poorten voor het Magisch Verhalen Festival. Dit jaarlijkse evenement nodigt jong en oud uit om zich onder te dompelen in een wereld vol verhalen en magie. Van vuurspuwshows tot betoverende wandelingen, het festival belooft een dag vol verrassingen en fantasie.

Een wereld vol verhalen en magie

Het Magisch Verhalen Festival is een unieke gelegenheid om verhalen op alle mogelijke manieren te beleven. Bezoekers kunnen luisteren naar meeslepende verhalen, deelnemen aan interactieve voorstellingen, en zelfs ruiken en voelen wat verhalen met hun fantasie doen. Alles staat in het teken van magie, in de breedste zin van het woord.

Dit jaar zijn er bijzondere nieuwe acts die de bezoekers zullen betoveren. Een spectaculaire vuurspuwshow en twee grote voorstellingen in het groene theater zijn enkele van de hoogtepunten. Of het nu gaat om mythes, legenden, elfjes, ridders, draken, of helden – alles komt aan bod en biedt een rijk palet aan verbeelding en avontuur.

Activiteiten en belevenissen

Het festivalterrein is verdeeld in verschillende thematische koninkrijken en velden, zoals Camelot, Albion, Ehilon, en Nurryn. Elk gebied biedt een scala aan activiteiten en ervaringen:

  • Magische wandelingen door de prachtige tuinen en rondom het kasteel.
  • Workshops en creatieve activiteiten waar bezoekers hun eigen verhalen kunnen maken en uitbeelden.
  • Theatervoorstellingen en ontmoetingen met markante personages en verhalenvertellers.
  • Heerlijk eten bij het ministerie van lekkere hapjes en bijpraten met vrienden.
  • Een bijzonder marktje met handgemaakte producten en magische curiositeiten.

Gezelligheid en verbinding

Het Magisch Verhalen Festival is meer dan een plek van vermaak; het is een evenement dat sociale cohesie bevordert en verbinding creëert tussen deelnemers en de wijde regio. Paatje Pinkelman Evenementen, de organisatie achter het festival, streeft naar belevingsgerichte activiteiten die maatschappelijke vraagstukken adresseren en de gemeenschap dichter bij elkaar brengen. In de praktijk wordt het festival georganiseerd door Tante Pollewop Events en ondersteund door meer dan 60 vrijwilligers. Dankzij de steun van de Gemeente Rheden, het Cultuurfonds en het VSB fonds wordt dit magische evenement mogelijk gemaakt.

Kom verkleed en beleef de magie

Bezoekers worden aangemoedigd om verkleed te komen en zich volledig onder te dompelen in de magische sfeer van het festival. Of je nu als elf, ridder, draak of een ander magisch wezen verschijnt, iedereen is welkom om deel te nemen aan deze betoverende dag vol verhalen en avontuur.

Mis het Magisch Verhalen Festival niet! Voor een dag vol fantasie, magie en verbinding met anderen, ben je op zondag 7 juli 2024 van harte welkom bij Kasteel Middachten in De Steeg.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen