In Ellecom is een mooi initiatief gestart om samen een elektrische auto te delen

12 jun , 10:07 Nieuws
kastanjelaan 1 6 24 deelauto ellecom
ELLECOM - In Ellecom is een mooi initiatief gestart om met een groep mensen samen een elektrische auto te delen. Hiervoor werkt de energiecoöperatie in Ellecom samen met OnzeAuto.com. Tijdens de zomerfeesten stond er ter promotie een deelauto bij het dorpsplein en konden mensen uitleg krijgen over het plan en hoe een en ander in z'n werk gaat.
Leuk om even achter het stuur plaats te nemen en er werden ook wat ritjes gemaakt om de elektrische auto te ervaren. Ook de verslaggever/fotograaf heeft een rondje gereden. "Hij reed heel lekker en het is een luxe auto met alles erop en aan en een automaat." Tijdens keukentafel gesprekken wordt aan kleinere groepen mensen uitleg gegeven en is er alle ruimte voor vragen.
Een deelauto vervangt 4 a 8 auto's, wat bijdraagt aan verminderde parkeerdruk in de volle straten, en het draagt bij aan een substantiële vermindering van de uitstoot van CO2.

Inmiddels zijn er voldoende enthousiaste deelnemers om zelfs 2 auto's te gaan plaatsen.

Hoe werkt het:
Reserveringen kunnen in de bijbehorende app worden gedaan en hiermee wordt de auto ook geopend en gesloten. Bij dit concept zijn de inschrijvers gezamenlijk 'eigenaar' van de auto en iedereen weet wie de deelnemers zijn. Dat creëert samenhorigheid en een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dit past uitstekend bij de aard van het dorp Ellecom.
Ellecommers die geïnteresseerd zijn en meer willen weten mogen contact opnemen met Henk
kastanjelaan 1 6 24 001
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.