Actie ‘Voor ieder kind een fiets’ in gemeente Rheden

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – In de zomer van 2023 heeft de Stichting Deel en Geef Door een fantastisch bedrag opgehaald tijdens het wijnfestival Heerlijckheid Middachten. Dit bedrag heeft de Stichting geschonken aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland. Het Jeugdfonds kon hierdoor een groot aantal fietsen aanschaffen.

Met de opbrengst heeft het Jeugdfonds samen met de gemeente Rheden deze sportzomer de actie ‘Voor iedereen een fiets’ opgezet. Hierdoor zijn ruim 60 kinderen, waarvan ouders/verzorgers onvoldoende financiële mogelijkheden hebben, blij gemaakt met een fiets.

Nieuwe fietsen geschonken aan kinderen

De nieuwe fietsen van Decathlon zijn op verschillende basisscholen, met hulp van het team Sport in Rheden, uitgereikt aan kinderen in de dorpen Velp, Dieren en Spankeren. Op basisschool De Kameleon in Velp werden op 17 juni 2024 de eerste fietsen geleverd. Manouk van ’t Wel, schoolleider, nam de eerste fiets in ontvangst van Grace Roetert bestuurslid van het Jeugdfonds.

Mee kunnen doen in belangrijk voor kinderen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland is enorm blij met het royale bedrag dat is opgehaald door de Stichting Deel en Geef Door. Want helaas is een eigen fiets niet vanzelfsprekend voor ieder kind. Niet elke ouder kan zich een fiets veroorloven voor zijn of haar kind. Zeker in deze tijd, met na de coronacrisis nu ook de inflatie, hebben steeds meer kinderen hulp nodig. En die hulp biedt het Jeugdfonds.

Wethouder Gea Hofstede: “Een fiets hebben, het lijkt zo gewoon, maar het is noodzakelijk om mee te kunnen doen, om naar je vriendjes of vriendinnetjes te kunnen fietsen of naar je sportclub. Het is supermooi dat we met elkaar veel kinderen uit onze gemeente blij hebben kunnen maken en dat zij deze zomer volop kunnen genieten van hun nieuwe fiets.”

De Stichting Deel en Geef Door heeft tot doel bedrijven, onderwijsinstellingen en de lokale overheid met elkaar te verbinden. Ze wisselen kennis en expertise uit met als doel om hulpbehoevende groepen binnen de gemeente Rheden (in de breedste zin van het woord) te ondersteunen daar waar kan en nodig.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen tot 18 jaar uit financieel minderdraagkrachtige gezinnen kunnen sporten bij een vereniging of een culturele activiteit kunnen doen, bijvoorbeeld muziekles, theateractiviteiten of schilderen.

Stichting Leergeld biedt kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Dit doen zij op vier verschillende gebieden, onderwijs, sport, cultuur of welzijn.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Leergeld laten samen alle kinderen meedoen. Niet alleen met een bijdrage voor sport en cultuur, maar ook voor schoolspullen, een fiets en een laptop.

Het team van Sport in Rheden verzorgt fietslessen op verschillende pleintjes en bij scholen in de gemeente. Ook in en rondom het NK Wielrennen, zondag 23 juni, organiseert het team fietsactiviteiten, zie Instagram @sportinrheden.

Op de foto van links naar rechts: Arjan Flipse (Stichting Deel en Geef door), Willemien Kragt (Sport in Rheden), Manouk van ’t Wel (basisschool De Kameleon), Grace Roetert (Stichting Jeugdfonds) en Luuk Kuiper (Stichting Leergeld).

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen